Dragnea îl contrazice pe Iohannis: 2% pentru apărare e prins în buget. Nu e risc pentru siguranţa naţională

Data actualizării: Data publicării:
Klaus Iohannis, sedinta CSAT 9 iunie 2015 - presidency.ro 1

Liviu Drganea contrazice argumentele pe care Klaus Iohannis le-a invocat în scrisoarea transmisă premierului. Liderul PSD a subliniat că nu există niciun risc privind securitatea şi siguranţa naţională. "România nu a avut până acum 2% din PIB pentru apărare", a spus Dragnea.  

„Ministrul de Finanţe şi cei din guvern au discutat cu fiecare orodonator de credite explicând că fiecare instituţie are suficienţi bani pentru funcţionarea în bună regulă.

Nu se pune problema să existe risc privind funcţionarea statului.

Sunt instituţii cărora le-a crescut an de an bugetul. În acest an s-a decis să se aloce mai mulţi bani pentru dezvoltarea ţării, nu e niciun risc privind ministerele, instituţiile, serviciile implicate în sistemul de securitate naţională.

2% din PIB credite bugetare pentru apărare e prins în proiectul de buget.

Iohannis nu a avut informaţii corecte, nu e un guvern iresponsabil, România nu a avut până acum 2% din PIB pentru apărare. Referirile la serviciile secrete – ministrul de finanţe a discutat cu conducerea acestei instituţii, nu se pune în pericol nicio acţiune care are ca obiectiv apărarea securităţii şi siguranţei naţionale”, a declarat Liviu Dragnea.

Printr-o scrisoare trimisă ieri premierului Sorin Grindeanu, președintele Klaus Iohannis s-a declarat nemulțumit de reducerile operate asupra bugetelor instituțiilor din domeniul Apărării Naționale.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri