Sari la conținut

Dragnea: Tăriceanu „este un om foarte echilibrat, un om aşezat, cu nişte principii foarte sănătoase”

Liviu Dragnea consideră că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este exact invers decât l-a caracterizat preşedintele României. 

Dragnea_Tariceanu_05_INQUAM_Octav_Ganea_

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Întrebat de jurnalişti dacă în ultima perioadă Călin Popescu Tăriceanu i s-a părut puţin obsedat, Liviu Dragnea a răspuns: ”Nu. Domnul Călin Popescu Tăriceanu, şi pot să vorbesc de o perioadă de câţiva ani de zile de când am lucrat foarte mult împreună, este un om foarte echilibrat, un om aşezat, un politician pe care îl respect, cu nişte principii foarte sănătoase”.

De asemenea, liderul PSD a ironizat şi afirmaţiile preşedintelui Iohannis despre inexistenţa aşa-zisului stat paralel.

Sunt din ce în ce mai mulţi oameni care vorbesc despre statul paralel. Sunt din ce în ce mai mulţi, din păcate. Poate că de acolo, de sus, nu se vede, dar la noi, cei de jos, începe să se vadă. Poate din nori nu vezi exact ce se întâmplă jos”, a spus Dragnea, citat de News.ro.

Replicile liderului PSD vin la o zi după ce preşedintele Klaus Iohannis a spus despre Tăriceanu că este obsedat şi că în România nu există „stat paralel”.

Întrebat, miercuri, la finalul declaraţiilor susţinute la Palatul Cotroceni, despre afirmaţiile preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, potrivit cărora Parlamentul şi Guvernul nu îşi pot exercita puterea şi că există forţe subterane, Klaus Iohannis a spus că nu mai urmăreşte declaraţiile „acestui domn” pentru că în ultima perioadă  „au devenit din ce în ce mai ciudate”.

În România nu există nici forţe oculte şi nici subterane şi cu certitudine nu există stat paralel. Am mai urmărit declaraţiile domnului menţionat de dumneavoastră. De la o vreme nu mai urmăresc afirmaţiile acestui domn fiindcă au devenit tot mai ciudate. Câteodată se creează impresia că e puţin obsedat, ori persoane obsedate nu fac bine politicii. Au apărut de când procurorii l-au deferit justiţiei pe acest domn”, a declarat Iohannis. 

Pe aceeași temă