Exclusiv Drulă se vede candidatul USR la prezidențiale și exclude candidatura Elenei Lasconi: Își dorește să fie primar

Data actualizării: Data publicării:
catalin drula și elena lasconi
Foto: Cătălin Drulă și Elena Lasconi / Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Cătălin Drulă a spus joi, în emisiunea Jurnalul de Seară, la Digi24, că este un posibil candidat la alegerile prezidențiale din partea Dreptei Unite, precizând că un președinte de partid ar trebui să poată ajunge la Cotroceni. Întrebat despre o posibilă candidatură a Elenei Lasconi la prezidențiale, liderul USR a exclus această variantă și a spus despre colega sa că își dorește un al doilea mandat la primăria din Câmpulung Muscel. 

Despre o candidatură la prezidențiale, Drulă spune: „Eu mă văd în acest rol, dar nu am luat această decizie încă în Dreapta Unită, de asta nu pot face acest anunț.(...)Noi avem oricum un proces în USR de desemnare a candidatului, vom avea un candidat al Dreptei Unite, și da eu sunt un potențial candidat. Ar fi absurd ca un președinte de partid, și Eugen Toman este un posibil candidat, și Ludovic Orban, președinții de partide trebuie să poată să meargă la Cotroceni. Ăsta e sistemul constituțional în România în care contează să mergi la Cotroceni”.

Întrebat dacă USR și-o va dori pe Elena Lasconi ce va face, Cătălin Drulă a răspuns: „Acesta este un scenariu complet speculativ. Colega mea, care duce o luptă cu aceleași instituții și este hărțuită de același partid, Elena Lasconi este un om care muncește pentru Câmpulung și a făcut schimbări în acel oraș. Asta a supărat PNL-ul. Știți cine este PNL-ul în Argeș? Alina Gorghiu. Alina Gorghiu o hăituiește cu instituțiile statului pe colega mea și îi spun acum să se oprească. Au făcut-o cu acel mare proiect al Bulevardului Pardon, pe care l-au blocat vreo șase luni de zile, am fost acolo alături de Elena și te luai cu mâinile de cap. Un bulevard terminat 90%, superb, în centrul orașului, blocat de prefectul PNL la ordinul Alinei Gorghiu. (...)Detestă acești oameni care văd că se poate face performanță de administrația USR. Eu știu că Elena Lasconi își dorește acest al doilea mandat, mi-a spus 'E sufletul meu acolo, vreau al doilea mandat, ca să las ceva în urmă'”.

Editor : Loredana Bancăș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri