Video Emil Boc atacă USR: „Partidul ăsta ghiocel nu a construit un șurub”. Drulă: „Este foarte nervos pentru că e complet incapabil”

Data actualizării: Data publicării:
boc si drula
Scandal la Cluj, între Emil Boc și reprezentanții USR. Foto: Colaj foto/INQUAM Photos/Octav Ganea/George Călin

Anularea licitației pentru Centura Metropolitană a Clujului a fost motiv de ceartă între reprezentanții USR și primarul Emil Boc. Consiliera USR Alexandra Oană i-a solicitat edilului să-și asume acest eșec, însă Boc a lansat o serie de atacuri împortiva celor de la USR. „Partidul ăsta ghiocel, care se dă Sfântă Fecioară, să nu uite că a fost la guvernare și numai rău a făcut Clujului în materie de infrastructură”, a fost replica edilului. Într-o intervenția la Digi24, președintele USR Cătălin Drulă spune că „este o perdea de fum pe care o lansează domnul Boc pentru a-și masca neputința.”

„Partidul ăsta ghiocel, care se dă Sfântă Fecioară, să nu uite că a fost la guvernare și numai rău a făcut Clujului în materie de infrastructură. Și din nou, trebuie să vă reamintesc, dragi ghiocei de la USR, că ați scos centura metropolitană din PNRR. Da, a scos-o de acolo, de unde era pusă de către Guvernul liberal. Ați scos-o din PNRR, că dacă era în PNRR, aveați ca și metroul, contractul de finanțare semnat în 25 mai. Dar ați scos-o de acolo, v-ați bătut joc de Cluj, ați luat bani și de la metroul de la Cluj cât timp ați fost la guvernare. Ați înjumătățit suma, ați scos și miliardul de euro de la centură și acum veniți ca și ghioceii, să spuneți ‘vă rog, da de ce nu se face?’ Da un pic de rușine nu aveți, totuși, un pic?”, le-a reproșat Emil Boc reprezentanților USR din Consiliul Local.

„Dar nu accept lecții de demagogie de la unii care n-au făcut nimic în țara asta, numai au distrus. Un șurub, nu o centură, nu un metrou, nu un tren metropolitan, nu un parc, o creșă, nu o grădiniță… Un șurub să fi construit, atunci nu accept lecții, dar până atunci nu accept lecții de acest fel, dragii mei”, a continuat edilul municipiului Cluj-Napoca.

Într-o intervenție la Digi 24, președintele USR Cătălin Drulă spune că scoaterea din PNRR a centurii metropolitane a fost o decizie bună pentru că nu ar fi fost finalizată până în 2026. 

„Domnul Boc este foarte nervos pentru că e complet incapabil să ducă mai departe cele două proiecte mari ale Clujului: metroul și centrula metropolitană. Sunt două proiecte fix în mâna lui, conduce licitațiile. A avut o licitație acum pentru centura metropolitană lansată la care nu a avut nicio ofertă depusă. Acesta e un semnal că lucrurile au fost făcute prost în studiul de fezabilitate derulat chiar de primăria dumnealui. Eu aveam un oarecare respect pentru domnul Boc și sunt absolut șocat că de unde mă lăuda și îmi mulțumea când eram ministru, respectiv că metroul va fi finanțat din PNRR și centura metropolitană din programul operațională transport și îmi aduc aminte că chiar m-a lăudat. După care, după ce n-am mai fost ministru, probabil partidul i-a impus să mă atace ca lider al USR, a început să mă atace”, spune Drulă.

„Ambele proiecte sunt finanțate. Este de un absurd de neimaginat. Dumnealui ar fi vrut ca finanțarea centurii să fie în PNRR, ea e finanțată tot din fonduri europene. Centura e finanțat prin Proiectul Operațional Transport tocmai pentru a-i da o șansă să se realizeze pentru că proiectele din PNRR trebuie finalizate până în 2026. Faptul că nici în 2023 nu are un contract semnat de un execuție denotă că am luat decizia bună. Programul Operațional Transport merge chiar până în 2030. De fapt, este o perdea de fum pe care o lansează domnul Boc pentru a-și masca neputința. Mi-am închipuit că e un om de construcție care chiar poate face ceva. Îmi spunea prieteni de ai mei din Cluj că poate face doar proiecte mici, străzi, linii de autobuze și nu îi credeam. Lansează niște atacuri care nu au niciun fel de substanță și, după părerea mea, îl descalifică”, mai spune președintele USR.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri