Emil Boc îi cere premierului să emită o ordonanţă care să permită autorităţilor să nu majoreze taxele

Data publicării:
0701 20taxa 20boc-42317

Anul trecut, ministrul Administraţiei, Liviu Dragnea, anunţa ca şi aprobată, în prima şedinţă din ianuarie, ordonanţa care le dă primarilor autoritatea de a stabili cuantumul impozitelor locale. Acum, primarul Emil Boc a ordonat oprirea încasarilor la trezoreria Clujului, din motiv că ordonanţa nu a fost emisă.

„O săptămână nu mai colectăm impozitele, pentru că deja 5.000 de clujeni, concret 4.900, au plătit impozitele şi taxele locale în 3 şi în 4 ianuarie la acelaşi nivel din 2012. Dacă nu apare ordonanţa de guvern, toţi cei 4.900 trebuie să mai vină din nou la ghişeu ca să plătescă o diferenţă de 16 la sută, a spus primarul Clujului.

Solicitarea edilulului vine în contextul în care atât premierul Victor Ponta cât şi alţi membri ai cabinetului său au lăsat să se înţeleagă că, la întâlnirea cu delegaţia FMI, este posibil să se discute măsuri de suplimentare a veniturilor bugetare.

„Secret a fost documentul de strategie de negociere cu FMI şi câteva decizii dureroase pe care trebuie să le luăm. Tăiem de aici sau de dincolo. Ceva legat de taxe. Ceva legat de venituri suplimentare la buget”, a spus Victor Ponta pe 5 ianuarie, la Digi 24.

Despre problema colectării taxelor la buget a vorbit şi Daniel Barbu, ministrul Culturii.

„Deja există idei de creştere a taxelor la acele categorii salariale care sunt mari. Nu sunt foarte mulţi. Se poate observa că în structura bugetului României impozitul pe proprietate e cel mai mic din Europa”, a spus acesta în cadrul emisiunii „Kilometrul 0”, difuzată de Digi 24.

Delegaţia Fondului Monetar Internaţional urmează să vină în România pe 15 ianuarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri