Eugen Teodorovici, propus ministru de Finanțe

Data publicării:
eugen teodorovici numit la finante facebook

Ceremonia de depunere a jurământului va avea loc luni, a precizat premierul.

Postul de ministru de Finanțe a devenit vacant după ce Darius Vâlcov, arestat preventiv în prezent pentru corupție, a demisionat, în 15 martie. Inițial, Victor Ponta afirma că Darius Vâlcov va rămâne la minister până la finalizarea Codului fiscal și a Codului de procedură fiscală, dar apoi a anunțat că va asigura el interimatul până la numirea unui nou ministru.

Anunțul a fost făcut de Victor Ponta după ce a prezentat forma finală a Codului Fiscal. El a fost întrebat de un jurnalist dacă a găsit un nou ministru de Finanțe.

Și președinția a făcut un anunț oficial privind aceste numiri.

Președintele Klaus Iohannis și Victor Ponta au convenit în cursul unei întrevederi la Palatul Cotroceni asupra desemnării noului ministru de Finanțe în persoana domnului Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene. La conducerea ministerului Fondurilor Europene va fi numit, în locul domnului Teodorovici, domnul Marius Nica. Luni, 30 martie a.c., la ora 10.00, cei doi miniștri vor depune jurământul la Palatul Cotroceni”, arată un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Marius Nica a fost, până la numirea în funcție de ministru al Fondurilor Europene, secretar general la Ministerul Municii. Anterior a ocupat aceeași funcție la Ministerul Mediului. De asemenea, între mai 2012 și ianuarie 2013 a fost director de cabinet al ministrului Mediului.

A fost, de asemenea, consilier al Rovanei Plumb, în perioada 2008-2011, când aceasta era parlamentar, iar între 2003 și 2008 a fost ofițer în cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri