Europarlamentarul Ioan Mircea Pascu: Românii se așteptau ca UE să îi scape de sistemul odios expus de premierul Dăncilă

Data publicării:
ioan mircea pascu_fb 1

Europarlamentarul Ioan Mircea Pașcu a declarat, la dezbaterea din Parlamentul European privind situația României, că românii sunt dezamăgiți că Uniunea Europeană nu îi ajută „să scape de sistemul odios expus de premierul Dăncilă” și că PSD a câștigat alegerile pentru că cetățenii voiau să le fie redată „dreptatea democrației furate de o justiție politizată”.

„Dezbaterea privind statul de drept din România a fost așteptată de români cu speranță. Ei se așteptau ca Uniunea Europeană să îi ajute să scape de sistemul odios expus de premier. Spre amara lor surpriză, în loc de ajutor, românii primesc apostrofări și amenințări că dacă nu revin imediat la sistemul odios de care încearcă să scape acum, vor fi penalizați.

Românii, printre cei mai pro-europeni cetățeni, nu merită asta, pentru că românii adevărați sunt cei mulți, care prin votul masiv acordat coaliției în 2016 i-au cerut acesteia să le redea dreptatea democrației furate de o justiție politizată, controlată de serviciile secrete și nu cei puțini care dezinformează”, a declarat Ioan Mircea Pascu.

Marți, el a susținut același lucru și într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Pentru cei care mai sunt încă fascinaţi de modul în care funcţionează democraţia în Parlamentul European: La dezbaterea-provocată artificial-privind România, de miercuri, singurii români care vor vorbi sunt premierul Dăncilă (10 minute, în care intră şi răspunsurile la întrebări) şi Cătălin Ivan (în numele deputaţilor care nu aparţin niciunui Grup politic, el demisionând din Grupul socialist, din care a cerut excluderea PSD, începând cu 1 octombrie).

În rest, se prevede să vorbească, în afară reprezentanţilor Comisiei şi Consiliului, doar şefii grupurilor politice, adică Weber, Bullman s.a. România este pusă în discuţie (în PE nu există -prezumtia de nevinovatie-), iar “dreptul la aparare” a fost suspendat, românilor interzicându-li-se să îşi apere ţara (că doar nu ne aşteptăm de la un mincinos patentat, Cătălin Ivan, s-o facă!?) Execuţie în toată regulă!”, a afirmat europarlamentarul PSD, Mircea Pascu, marţi pe Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri