„Figurile uzate ale PSD să facă un pas în spate”. Sorin Grindeanu dă semnalul de luptă împotriva gărzii Dragnea înaintea Congresului

Data actualizării: Data publicării:
sorin grindeanu6 fb

Sorin Grindeanu, fostul premier demis de Liviu Dragnea, a susținut, joi, la Slatina, la ședința filialei PSD Olt, un discurs de președinte de partid, spunând, în aplauzele membrilor, că „figurile uzate ale PSD trebuie să facă un pas în spate”. În caz contrar, a spus Grindeanu, PSD va deveni irelevant. Declarația vine în contextul în care PSD se pregătește pentru Congres în luna februarie, vechea gardă de lideri din echipa Dragnea dorind să candideze pentru funcții și în noua conducere a partidului.

„PSD se află într-un moment de cotitură și deciziile pe care le va lua PSD în lunile următoare vor decide soarta stângii. Resursa umană la nivelul conducerii PSD în această perioadă a fost slabă, prost pregătită. Am pierdut la nivel central atuul partidului de profesioniști care atunci când vin să guverneze știu să facă acest lucru foarte bine. Acest lucru se poate redobândi dacă înțelegem că în fruntea partidului nu mai poți face echipe de compromis. E bine să luăm anumite decizii în lunile viitoare, dacă nu dorim ca PSD să devină tot mai irelevant”, a susținut fost prim-ministru. 

”Figurile uzate ale PSD trebuie să facă un pas în spate”, a spus Sorin Grindeanu, fiind aplaudat de pesediștii din sală. 

”Dacă PSD nu face aceste lucruri, PSD va deveni irelevant. Trebuie făcută opoziție la PNL, trebuie făcută opoziție dură, exactă, punctuală, cu profesioniști, cu figuri credibile. Nu trebuie să facem compromisuri dacă vrem să recâștigăm încrederea românilor”, a mai spus Sorin Grindeanu. 

Acesta a ținut să sublinieze că PSD „are respect pentru partenerii strategici ai României, și pentru UE și NATO”. 

Grindeanu, care a fost invitat oficial de PSD Timiș să se reînscrie în PSD, a afirmat că va reveni în partid, dar cu anumite condiții: „Eu voi reveni în politica PSD pentru un proiect extrem de serios al PSD, pentru un proiect extrem de serios pentru țară, dar nu voi ține isonul unor proiecte personale ale lui X sau Y”

Congresul PSD va avea loc la finalul lunii februarie și va pune la bătaie toate funcțiile de conducere la nivel central. Pentru președinția partidului candidează, deocamdată doar el, Marcel Ciolacu, actualul președinte interimar. Bătaia cea mai mare se duce însă pe viitoarele funcții de prim-vicepreședinți, despre care se discută să fie 4 la număr, de președinte executiv și de vicepreședinți. Vechea gardă a partidului, oamenii lui Liviu Dragnea, baronii controversați, de la Ionel Arsene la Niculae Bădălău, se străduiesc să prindă una dintre aceste funcții. 

(Editor A.D.)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri