Florin Cîțu îl amenință pe Stelian Ion că ar trimite Corpul de control la Justiție: Să văd cum ies documente oficiale din Minister

Data actualizării: Data publicării:
citu-stelian-ion-parlament-inquam-george-calin-1536x1024
Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion și Florin Cîțu, premierul României. Foto: Inquam Photos/ George Călin

Premierul Florin Cîțu a declarat, vineri, că dacă ar fi în locul ministrului interimar de la Justiție, Lucian Bode, ar trimite Corpul de control pentru a verifica cum au ieșit documente oficiale din instituție. Acesta a făcut referire la informațiile potrivit cărora Lucian Bode ar fi schimbat șefa Direcției de avizare de la Ministerul Justiției, după remanierea lui Stelian Ion, și documentul potrivit căruia instituția ar fi primit pentru prima oară de abia pe 2 septembrie proiectul oficial al OUG privind Programul de Investiții “Anghel Saligny”, informație negată de Guvern.

Florin Cîțu a catalogat ca fiind falsă informația potrivit căreia a fost schimbat directorul Direcției de avizare din Ministerul Justiției de către ministrul interimar Lucian Bode.

“Nimeni nu a fost schimbat, ci a fost o schimbare la cerere a persoanei respective”, a spus Cîțu.

“Aș trimite Corpul de control să văd cum ies documente oficiale din Minister. Este o încălcare a legii să scoți documente oficiale din Minister”, a mai spus prim-ministrul.

Stelian Ion, fostul ministru al Justiției, a scris pe Facebook că ”schimbarea de pe o zi pe alta a conducerii Direcției de avizare din cadrul MJ pentru a facilita obținerea avizului pentru PNDL 3, proiect care facilitează furtul din banii publici, și, probabil, a unor avize ulterioare, arată că Florin Cîțu nu are respect pentru lege și folosește aceleași metode abuzive pe care le foloseau odinioară cei pe care atâta i-a criticat public”.

Guvernul dezminte informația transmisă de Stelian Ion, potrivit căreia a primit doar în copie proiectul Programului Național de Investiții “Anghel Saligny” și astfel nu ar fi putut să-l avizeze. Echipa de comunicare a Executivului transmite că Ministerul a primit prima dată în original proiectul de OUG pe 25 august iar joi a ajuns din nou la instituție, la preluarea mandatului de către Lucian Bode, ca interimar.

Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, a spus că a primit doar o copie a ordonanței privind Programul „Anghel Saligny”, din cauza căruia a izbucnit un scandal în coaliție, și dă vina pe o „eroare” produsă la Ministerul Dezvoltării, în condițiile în care ministrul Cseke Attila a spus că originalul a fost trimis la Ministerul Justiției în 25 august. Termenul de avizare de patru zile a curs din momentul înregistrării inițiale a proiectului de Ordonanță de Urgență, respectiv 25 august. În cazul depășirii acestui termen, se consideră că proiectul a fost avizat tacit.

Revocarea lui Stelian Ion, care a declanșat actuala criză politică, a fost motivată de premierul Florin Cîțu de o presupusă opoziție față de dezvoltarea României.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri