Guvernul îl contrazice pe Stelian Ion și spune că Min. Justiției a primit încă din 25 august proiectul original “Anghel Saligny”

Data actualizării: Data publicării:
stelian ion la sedinta de guvern, intre alti ministri
Stelian Ion, în ședința de guvern. Foto: gov.ro

Guvernul dezminte informația transmisă de Stelian Ion, potrivit căreia a primit doar în copie proiectul Programului Național de Investiții “Anghel Saligny” și astfel nu ar fi putut să-l avizeze. Echipa de comunicare a Executivului transmite că Ministerul a primit prima dată în original proiectul de OUG pe 25 august iar joi a ajuns din nou la instituție, la preluarea mandatului de către Lucian Bode, ca interimar.

“În contextul apariției în spațiul public a unor informații conform cărora Ministerul Justiției ar fi primit abia joi, 2 septembrie, proiectul, în original, al Ordonanței de Urgență pentru aprobarea Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”, Guvernul României face următoarele precizări:

- proiectul de Ordonanță de Urgență pentru aprobarea Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny", în original, a ajuns la Ministerul Justiției în data de 25.08.2021.

-proiectul de Ordonanță de Urgență pentru aprobarea Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny", în original, a fost retransmis în data de 02.09.2021 Ministerului Justiției, în contextul preluării mandatului de ministru interimar al Justiției de către domnul Lucian Bode”, arată mesajul Executivului.

Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, a spus că a primit doar o copie a ordonanței privind Programul „Anghel Saligny”, din cauza căruia a izbucnit un scandal în coaliție, și dă vina pe o „eroare” produsă la Ministerul Dezvoltării, în condițiile în care ministrul Cseke Attila a spus că originalul a fost trimis la Ministerul Justiției în 25 august.

Florin Cîțu a vrut să introducă pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de Guvern de vineri programul de investiții de 50 de miliarde „Anghel Saligny”. Cei de la USR PLUS au amenințat, nervoși, că vor depune o moțiune de cenzură, dacă se adoptă proiectul, acuzând faptul că nu există avizele necesare, printre care ultimul, cel de la Ministerul Justiției.

Revocarea lui Stelian Ion, care a declanșat actuala criză politică, a fost motivată de premierul Florin Cîțu de o presupusă opoziție față de dezvoltarea României.

Termenul de avizare de patru zile a curs din momentul înregistrării inițiale a proiectului de Ordonanță de Urgență, respectiv 25 august. În cazul depășirii acestui termen, se consideră că proiectul a fost avizat tacit.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri