Florin Cîțu, mesaj pentru USR PLUS: Aștept nominalizarea unui ministru la Sănătate cât mai curând

Data actualizării: Data publicării:
florin citu pe holul parlamentului
Premierul Florin Cîțu. Foto: Agerpres

Premierul Florin Cîțu a transmis alianței USR PLUS că așteaptă cât mai curând o nominalizare pentru funcția de ministru al Sănătății.

"Am propus imediat cu revocarea domnului ministru și propunerea de interimar. Mi se părea normal să meargă către vicepremier (Dan Barna - n.r.) care este coordonatorul Ministerului Sănătății. A fost refuzată această responsabilitate și atunci mi-am asumat eu această responsabilitate, pentru că România nu-și permite astăzi, în plină luptă cu pandemia, să nu aibă un ministru al Sănătății. 

Aștept nominalizarea unui ministru cât mai curând", a transmis Florin Cîțu.

El a făcut precizări și despre așteptările pe care le are de la persoana pe care alianța o va nominaliza pentru conducerea Ministerului Sănătății.

"În protocolul coaliției se spune foarte clar ce așteptări avem de la un ministru, oricare ar fi acela. Personal, am spus de fiecare dată - caut trei atribute, trei caracteristici clare pentru o persoană pentru care voi pune semnătura: fără compromis sau fără nepotisme, fără conflict de interese, fără probleme penale și cu profesionalism. În funcție de aceste trei criterii voi face nominalizarea", a afirmat premierul. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri