Florin Iordache: „Urgența” PSD este să arate că cei 237 nu vor vota moțiunea

Data actualizării: Data publicării:
florin iordache inquam octav ganea 20180925143015_OGN_1788-01
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, a declarat miercuri că în cazul în care nu va fi cvorum pentru votarea moțiunii sâmbătă, Biroul Permanent se va reuni din nou și va stabili o altă dată pentru citirea și votarea moțiunii. El a spus că „urgența” PSD este să arate că opoziția nu este capabilă să se mobilizeze pentru a vota moțiunea.

„Cele două birouri permanente reunite au stabilit că astăzi la ora 15:00 este citirea, iar sâmbătă (5 octombrie) la ora 1i:00, este dezbaterea și votul moțiunii. Ăsta-i programul”, a precizat Florin Iordache. „Dacă nu va fi cvorum sâmbătă, va urma un nou Birou Permanent reunit, care va stabili o altă dată de dezbatere a moțiunii”, a adăugat Iordache.

Întrebat dacă o altă dată de dezbatere va fi tot într-o sâmbătă, Florin Iordache a răspuns: „Cei 237 care au semnat înseamnă că au și citit ceea ce au semnat. În consecință, se pot exprima și sâmbăta, și vinerea, și joia. Deci, care este diferența că exprimă votul vinerea sau sâmbăta sau duminica?Au mai fost moțiuni de cenzură care au fost citite și duminica. Din câte știu eu, dacă există o urgență pentru a debarca acest guvern, putem veni și sâmbăta, putem veni și duminica”, a declarat Florin Iordache.

La observația că Parlamentul nu lucrează sâmbăta, Florin Iordache a spus că s-a ales ziua de sâmbătă pentru dezbatere și vot pentru că regulamentar, aceasta vine la trei zile de la prezentarea moțiunii, care se întâmplă miercuri.

Opoziția a vrut să depună moțiunea marți seara, dar Birourile reunite ale Camerei Deputaților și Senatului nu au întrunit cvorumul necesar desfășurării ședinței în care trebuiau să stabilească un calendar pentru moțiunea de cenzură, astfel că acest calendar calendar a fost stabilit abia miercuri.

La remarca unui jurnalist că puteau fi alese până la cinci zile pentru votul moțiunii, din momentul citirii, Florin Iordache a replicat: „Puteau fi alese și 6 luni! Dar înțeleg că este o urgență să fie debarcat acest guvern. Pentru noi este o urgență să arătăm că acești 237 care au semnat nu vor vota. Noi spunem foarte clar că această moțiune de cenzură nu are nici substanță și nu poate convinge, deci nu va putea fi adoptată”.

Iordache a spus că parlamentarii PSD vor veni la moțiunea de cenzură, dar nu vor vota. În privința celor patru parlamentari PSD care au votat moțiunea, el a spus că aceștia „își vor asuma”.

„Punctul nostru de vedere este că ar trebui să fim prezenți, tocmai pentru a nu vota și pentru a da un semnal că pe noi ne interesează această moțiune de cenzură. Dacă cei care au semnat-o, nu doresc să intre în sală, doresc să boioteze și așa mai departe demonstrează fie că nu-i interesează, fie că este un demers populist”, a punctat Iordache.

Redactor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri