Florin Roman, despre demiterea lui Octav Bjoza: Decizia s-a luat în spatele cortinei și i-a fost înmânată în plic premierului

Data publicării:
liderul deputaților PNL, Florin Roman
Liderul deputaților PNL, Florin Roman Foto: INQUAM Photos/ George Calin

Deputatul PNL Florin Roman califică drept „o eroare” demieterea lui Octav Bjoza din funcţia de subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist. El spune că decizia s-a luat „în spatele cortinei” și i-a fost înmânată „în plic” premierului.

„Schimbarea domniei sale este o eroare. Văd că mulți arată cu degetul spre Florin Cîţu. Cei care au luat această decizie sunt, ca de obicei, în spatele cortinei. Ei iau decizii politice și le înmânează, în plic, premierului”, a scris Florin Roman marți pe Facebook, făcând apel la revenirea asupra acestei deicizii: „În cazul domnului Bjoza mai e încă timp pentru cei care au negociat sinecura unui erou să revină asupra deciziei”.

Octav Bjoza, fost deținut politic și președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici și Victime ale Dictaturii din România, a fost demis luni din funcția de subsecretarul de stat, după declarațiile la adresa comunității evreiești.

Potrivit premierului, afirmațiile lui Octav Bjoza referitoare la Legea 232/2020 au reprezentat „un afront şi o mare nedreptate faţă de toţi cei care au suferit din cauza ororilor comunismului şi Holocaustului”.

Octav Bjoza a fost condamnat la 15 ani de muncă silnică în timpul comunismului şi a trecut prin 14 penitenciare, fiind urmărit de Securitate până la prăbușirea regimului comunist. 

Fost deținut politic în perioada comunistă, Octav Bjoza a fost primul român decorat de președintele Klaus Iohannis după venirea la Palatul Cotroceni. Președintele l-a decorat chiar a doua zi, aceasta fiind prima distincție acordată de Klaus Iohannis în calitate de șef al statului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri