G4Media.ro: Mailuri interesante. Pentru cine se propune ștergerea convorbirilor descoperite la percheziție fără legătură cu cauza?

Data actualizării: Data publicării:
171112_TSD_CONGRES_19_dragnea INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Proiectul de modificare a Codului de procedură penală depus de deputatul PSD Florin Iordache la Comisia pe care o conduce conține o prevedere aparent inofensivă: datele dintr-un sistem informatic sau dintr-un sistem de stocare a datelor informatice care nu au legătură cu infracțiunea pentru care se face urmărirea penală și pentru care a fost autorizată percheziția se șterg definitiv. Surse avizate au atras atenția G4media.ro că această nouă prevedere ar putea avea efecte chiar în dosarul Tel Drum în care liderul PSD Liviu Dragnea este anchetat penal pentru 5 infracțiuni de abuz în serviciu, fraudă cu fonduri europene și constituire de grup infracțional organizat.

180117_DRAGNEA_DANCILA_004_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Octav Ganea_INQUAM

"Potrivit unor surse din rândul avocaților, la dosarul Tel Drum se află mai multe e-mailuri dintre Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă, ministrul fondurilor europene Rovana Plumb, dar și Eduard Hellvig, șeful SRI. E-mailurile ar fi fost găsite în urma perchezițiilor făcute anul trecut în calculatoarele Tel Drum. E vorba de conversații din anii trecuți când Viorica Dăncilă și Rovana Plumb erau europarlamentari, iar Eduard Hellvig era lider al USL. Potrivit surselor G4media.ro, Liviu Dragnea discuta în aceste mailuri cu europarlamentarii Dăncilă și Plumb despre corecțiile financiare aplicate de Uniunea Europeană proiectelor de asfaltare ale Tel Drum, vizate acum în dosarul penal. În ce privește mailurile cu Eduard Hellvig, sursele noastre ne-au precizat că nu au legătură cu dosarul de fonduri europene și ar fi discuții politice din perioada în care cei doi erau colegi în USL", scrie G4Media.ro.

Potrivit sursei citate, dacă modificarea introdusă de Iordache va intra în vigoare, va fi o dezbatere intensă privind aceste conversații pe e-mail.

Continuarea - AICI .

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri