Gabriel Zetea, atac la adresa liberalilor, după demisia șefului ANAF: „Peneliștii pârjolesc totul în jurul lor”

Data actualizării: Data publicării:
gabriel zetea la tribuna camerei deputatilor
Vicepreședintele PSD Gabriel-Valer Zetea Foto: Inquam Photos / George Călin

Vicepreședintele PSD Gabriel Zetea a lansat un atac la adresa liberalilor, după demisia șefului ANAF, Lucian Heiuș. Zetea spune că „PNL a lăsat încă o dată dezastru în urma lor”.

„DEMISIE în loc de DEMITERE! „Ultima coborâre” a șefului ANAF-PNL, Lucian Heiuș a fost făcută pe derdeluș, în luna martie, când a ales să schieze în loc să colecteze banii la buget! Demisia este un gest de onoare, iar demiterea era iminentă. Cum poți afirma că tu, șeful ANAF, ai aflat abia ieri despre problemele instituției pe care o conduci? Colectarea defectuoasă a banilor la buget este una dintre cauzele pentru care azi avem profesori în stradă și unul dintre motivele pentru care nu au crescut și mai mult pensiile! PNL a lăsat încă o dată dezastru în urma lor! Așa cum ne-am învățat cu toate conducerile de dreapta, indiferent că ne referim la nivel guvernamental sau în fruntea deconcentratelor, peneliștii pârjolesc totul în jurul lor, în loc să construiască! În fruntea ANAF trebuie să avem o CONDUCERE COMPETENTĂ, care să își facă treaba! Dacă avem bani la buget, avem bani pentru a soluționa toate revendicările cetățenilor!”, scrie Zetea.

Lucian Heiuș și-a anunțat luni seara demisia din funcția de președinte al ANAF. De asemenea, Heiuș a făcut un scurt bilanț al instituției pe care a condus-o, și pe lângă prezentarea câtorva plusuri la colectare față de anul anterior, reiese și că „faţă de programul comunicat de Ministerul Finanţelor, se înregistrează un minus de 8,9 miliarde lei, din care 8,5 miliarde lei sume necolectate de către Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili”.

Marți, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a anunțat că a propus-o pe Nicoleta Cîrciumaru în funcţia de preşedinte interimar al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). „Eficientizarea colectării taxelor şi recuperarea întârzierilor sunt strict necesare pentru consolidarea bugetară. Astăzi s-au luat deciziile necesare pentru ca lucrurile să intre în normalitate”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri