Gabriela Firea nu îi mai face plângere penală lui Costel Alexe: Consider că și-a reevaluat atitudinea

Data actualizării: Data publicării:
gabriela firea ID129698_INQUAM_Photos_George_Calin
Sursa: INQUAM Photos/George Calin

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea a declarat luni, după întâlnirea de la ministerul Mediului, că renunță la plângerea penală pe care a anunțat că o va face după ce ministrul Costel Alexe a declarat că bucureștenii respiră „otravă”. Firea a anunțat însă că este nevoie de un audit al stațiilor de monitorizare a aerului din Capitală.

„Am venit cu acel anunţ public, deoarece domnul ministru afirmase public şi scrisese şi pe reţeaua sa de socializare că în Bucureşti se respiră otravă. Având în vedere că în cadrul acestor întâlniri şi şedinţe domnul ministru nu a mai vorbit în aceşti termeni, ci s-a referit strict la situaţia concretă a poluării din Municipiul Bucureşti şi observând progresul care s-a înregistrat în Capitală, în ultimii 3 ani, consider că şi-a reevaluat şi domnia sa atitudinea, prin urmare, trebuie şi eu să ţin cont de faptul că domnia sa nu a mai repetat public acele afirmaţii care nu erau adevărate. În toate marile oraşe ale Europei şi ale ţării există poluare, dar e nu doar exagerat, e înfricoşător să-i anunţi pe cetăţeni că respiră otravă”, a declarat Gabriela Firea, citată de Agerpres.

Primarul general, Gabriela Firea, este de părere că trebuie realizat un audit al staţiilor de monitorizare a calităţii aerului.

„În ceea ce priveşte polemica publică privind măsurătorile efectuare de către Agenţia de Mediu şi de anumite asociaţii sau fundaţii civice, mi-am exprimat disponibilitatea de a contribui la efortul general de a afla adevărul. Consider că trebuie să fie realizat un audit al staţiilor de monitorizare a calităţii aerului. Noi nu vrem să ascundem adevărul, dimpotrivă, vrem să-l cunoaştem şi să luptăm cu poluarea în mod real, ceea ce am făcut şi în ultimii trei ani. S-a vorbit despre depăşirile acelor indicatori, în special în zona centrală, pe Calea Victoriei şi pe Mihai Bravu, s-au explicat şi care sunt cauzele, în special traficul intens, dar şi încălzirea locuinţelor”, a spus Firea, după întrevederea avută cu ministrul Mediului, Costel Alexe.

Ea a precizat că, la întrevederea cu ministrul Mediului, a prezentat stadiul măsurilor luate de PMB în aplicarea Planului Integrat de Calitate a Aerului.

„A rămas ca în continuare să depunem eforturi pentru aplicarea Planului Integrat de Calitate a Aerului, pentru că toate aceste măsuri cumulate, atât cele care ţin de responsabilitatea Primăriei Capitalei, cât şi cele care revin ministerelor împreună să dea un rezultat cât mai bun”, a adăugat Firea.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pe câți bani cântă la nunți Irina Loghin, în 2024! Suma nu este deloc mică, de ce cere atât
Digi FM
A murit soția lui Iosif Rotariu! Care au fost ultimele cuvinte pe care aceasta i le-a adresat fostului...
Pro FM
Autopsia secretă a lui Elvis Presley. Care ar fi adevărata cauză a morții legendarului cântăreț
Film Now
Blonda despre care Kevin Costner spune că e o "frumusețe incontestabilă" și "o mare actriță". Cum i-a întors...
Adevarul
Cele mai bune conserve pentru micul dejun. Deși stigmatizate, sunt adesea mai nutritive decât multe alimente...
Newsweek
Câți ani trebuie să muncești pentru 6.000 lei pensie la recalculare. Cât e indicele de corecție?
Digi FM
Andreea Bălan, adevărul despre cearta cu Andreea Antonescu. Cele două artiste au rupt din nou prietenia: „Mi...
Digi World
Cât de nocive sunt pentru sănătate uscătoarele de rufe pe care le avem acasă. Avertismentul lansat de oamenii...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Fiica cea mică a lui Brad Pitt pare să taie total legăturile cu tatăl ei. Gestul public al adolescentei de 15...
UTV
Livia Eftimie a postat primul mesaj dupa divortul de Catalin Bordea. „Cateodata iti vine sa mori. Doar pentru...