Geoană: Progresul tehnologiei are o parte întunecată. Afacerile, politica, apărarea şi securitatea naţională pot fi afectate

Data publicării:
Secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, susține declaratii de presa la finalul zilei a doua a reuniunii ministrilor afecerilor externe din tarile NATO de la Bucuresti, 30 noiembrie 2022.
Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO. Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Afacerile, politica, apărarea şi securitatea naţională pot fi afectate de realitatea digitală, a declarat, marţi, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, într-o intervenţie video la Conferinţa Internaţională Cyber Diplomacy.

El a vorbit de provocările pe care schimbările tehnologice le aduc în societate şi a descris perioada actuală drept "o epocă a competiţiei dintre marile puteri, cu o revoluţie masivă a tehnologiei".

Geoană a detaliat, spunând că imensul progres al tehnologiei şi al cybertehnologiei, al Inteligenţei Artificiale are o parte pozitivă, constructivă, care duce la progres uman, dar şi "partea întunecată, cu regimuri autoritare şi numeroşi alţi actori".

"Mare parte din această realitate nu este guvernată de nicio regulă", a afirmat secretarul general adjunct al NATO, care a subliniat că "folosirea responsabilă a tehnologiei este elementul-cheie pentru rezilienţa societăţilor".

De asemenea, Geoană a vorbit de rezilienţa la nivelul UE şi NATO în ceea ce priveşte pericolul dezinformării. "Trăim într-un moment al unei uriaşe transformări", a arătat Mircea Geoană, citat de Agerpres.

Centrul de Diplomaţie Cibernetică din cadrul ICI Bucureşti organizează, marţi, la Palatul Parlamentului, cea de-a doua ediţie a Conferinţei internaţionale Cyber Diplomacy.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri