Gheorghe Falcă spune că și Marcel Boloș este vinovat pentru protestul declanșat de fermieri și transportatori

Data actualizării: Data publicării:
falca sustine un discurs
Gheorghe Falcă spune că și Marcel Boloș este vinovat pentru protestul declanșat de fermieri și transportatori. Foto: Inqual Photos / George Călin

Gheorghe Falcă a vorbit marți, la Digi24, despre protestul declanșat de transportatori și fermieri. Europarlamentarul liberal spune că această acțiune de protest vine ca răspuns la „abuzul pe care l-a făcut statul în momentul în care a luat decizia de a „supraimpozita, de a crește RCA-ul, de a crește impozitele pe proprietate cu 13%”, iar printre vinovați se numără ministrul de Finanțe Marcel Boloș, care „s-a gândit doar cum să reducă deficitul, dar în același timp a crescut cheltuielile” statului.

În primul rând trebuie să spunem că amploarea protestelor este foarte mare, și atunci când impozitezi economia ca să îndestulezi statul, economia reacționează.

Cred că în această iarnă avem deja începutul unor proteste. Indiferent că se va negocia bine sau rău cu micii fermieri, cred că urmează alte părți ale economiei care vor sancționa abuzul pe care l-a făcut statul în momentul în care a luat decizia de a supraimpozita, de a crește RCA-ul, așa cum știți au crescut impozitele pe proprietate cu 13%, lucrul acesta afectează o mare parte din economie.

A fost o greșeală pe care eu am spus-o în decembrie, că nu te gândești decât cum să reduci un deficit, dar în același timp îți crești cheltuielile”, a declarat Gheorghe Falcă la Digi24.

Întrebat dacă acest lucru i se poate imputa și PNL, Falcă a răspuns afirmativ, spunând că sunt vinovați „guvernanții de astăzi și de ieri, că sunt aceiași”, inclusiv Marcel Boloș, actualul ministru de Finanțe.

„Acest lucru poate fi imputat ministrului de Finanțe, evident, pentru că din administrația locală s-au luat 12 miliarde de lei, peste 2 miliarde de euro din impozitul pe venitul global, care azi nu se vede în bugetele locale și, dacă vorbiți cu câte un primar o să vă spună cât de greu va face bugetul pe 2024.

Trebuie să adune bani la buget, pentru că au crescut cheltuielile statului. Trebuie să ne uităm cum au crescut aceste cheltuieli în ultimul an și jumătate, și cum cred că vor crește cheltuielile și în 2024”, a adăugat europarlamentarul liberal.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri