Sari la conținut
News Alert

Grindeanu: De multe ori în aceste săptămâni mi-aş fi dorit să fi făcut parte în continuare din administraţia locală

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, luni, în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România, că, în ultimele săptămâni, şi-ar fi dorit să fi făcut parte în continuare din administraţia locală, şi nu să conducă Executivul, dar consideră că trebuie să rezolve problema celor "două Românii", rurală şi urbană.

170118_SED_GUVERN_GRINDEANU_IORDACHE_07_INQUAM_Octav_Ganea

„Şi eu provin din administraţia publică locală. De multe ori în aceste săptămâni credeţi-mă că mi-aş fi dorit să fi făcut parte în continuare din rândurile dumneavoastră, dar totodată vă spun că trebuie să facem aceste schimbări”, a spus premierul, în aplauzele primarilor, referindu-se la aplicarea programului de guvernare al PSD, în care se află şi un angajament de reducere a decalajelor.

Grindeanu a reluat tema "celor două Românii", spunând că există diferenţe majore între românii din mediul urban şi cei din mediul rural.

"În continuare 47% din populaţia României trăieşte în mediul rural. Aproape 80% din teritoriu sau peste 80% este administrat de dumneavoastră, de comune. S-au schimbat foarte multe lucruri, dar în continuare de foarte multe ori parcă avem două Românii: o Românie urbană şi o Românie rurală. Diferenţele dintre rural şi urban sunt din ce în ce mai mari", a spus premierul.

El a afirmat că mulţi români trăiesc după standarde occidentale, dar în continuare există cetăţeni care nu au apă, canalizare, astfalt sau educaţie de calitate.

"Să fim sinceri şi realişti: trebuie să oferim tinerilor şi oamenilor aceeaşi şansă în viaţă, indiferent de locul unde se nasc", a mai spus Grindeanu.

sursa: News.ro