Grindeanu îi răspunde lui Cioloș: Recursul compensatoriu a fost adoptat exact în forma iniţiată de Raluca Prună

Data actualizării: Data publicării:
Președintele ANCOM, Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul premier Sorin Grindeanu a precizat, într-un mesaj pe Facebook, că legea recursului compensatoriu a fost adoptată de guvernul condus de el exact în forma adoptată de Raluca Prună pe vremea când aceasta făcea parte din Guvernul Cioloş. Grindeanu l-a mai sfătuit pe Cioloş să renunţe la dezinformări şi fake news, după ce acesta a declarat că recursul compensatoriu a fost adoptat de Guvernul Grindeanu.

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu îi răspunde lui Dacian Cioloș / INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

„Citesc că un domn Cioloş, candidat la europarlamentare, doreşte cu înfierbântare să arate că nu are nicio legătură cu iniţiativa privind recursul compensatoriu. Am două veşti pentru dl Cioloş. Prima e că guvernul Grindeanu a adoptat un proiect de lege, cu alte cuvinte a trimis textul în Parlament, spre a fi dezbătut. A doua e că guvernul Grindeanu a adoptat proiectul EXACT în forma iniţiată de Raluca Prună - să înţeleg că nu era bun? Sau că doamna Prună făcea proiecte pentru “penalii” coaliţiei PSD-ALDE, ca să folosesc vocabularul d-lui Cioloş?”, a scris Grindeanu.

Fostul premier Grindeanu i-a dat şi un sfat lui Dacian Cioloş: să renunţe la dezinformări şi să meargă din uşă în uşă pentru a discuta cu oamenii deoarece „aşa se fac campanile adevărate”.

„Nu-i comentez gusturile, dar domnul Iordache a apreciat suficient proiectul doamnei Prună încât să-l propună spre aprobare în regim de urgenţă. Dacă simţiţi nevoia unei confirmări, domnule Cioloş, sunaţi-o pe Raluca Prună, să vă explice, ca între tehnocraţi, dacă forma adoptată de guvernul Grindeanu era sau nu cea propusă de domnia sa. Şi ca un sfat de final: dacă vreţi să şi câştigaţi ceva la alegeri, renunţaţi la dezinformări şi fake news şi încercaţi să mergeţi din uşă-n uşă, să staţi de vorbă cu oamenii. Aşa se fac campaniile adevărate”, a mai scris Grindeanu.

Fostul premier Dacian Cioloş precizează că stenograma şedinţei de Guvern din 31 ianuarie 2017 arată că Executivul Grindeanu a adoptat pe repede înainte proiectul de lege privind recursul compensatoriu, pe care acum nu şi-l asumă.

„Stenograma şedinţei de Guvern din 31 ianuarie 2017 arată că Executivul Grindeanu a adoptat pe repede înainte proiectul de lege a recursului compensatoriu pe care acum nu şi-l asumă. Legea a fost iniţiată la propunerea lui Florin Iordache în aceeaşi zi în care a fost aprobată şi celebra OUG 13. Guvernul a trimis-o în Parlamentul în care Coaliţia PSD-ALDE are majoritate”, scrie Cioloş pe pagina sa de Facebook, postând şi partea respectivă din stenogramă.

 Dacian Cioloş mai afirmă că PSD a adoptat apoi Legea recursului compensatoriu cu introducerea unor măsuri care au permis eliberarea a mii de condamnaţi înainte de termen, iar Comisia juridică. Parlamentului care a adoptat Legea recursului compensatoriu a fost condusă de acelaşi Florin Iordache, iniţiatorul legii în Guvern.

Sursa: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri