Grindeanu, replică pentru Alin Nica după ce acesta s-a lăudat cu candidații PNL Timiș la locale și a chemat PSD să îi susțină: Vise

Data actualizării: Data publicării:
sorin grindeanu
Susținerea liberalilor de către PSD Timiș reprezintă doar niște vise, a declarat astăzi prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu. Foto: Inquam Photos / George Călin

Susținerea liberalilor de către PSD Timiș reprezintă doar niște vise, a declarat astăzi prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu. El a explicat că dacă se ajunge în scenariul unor candidaturi comune ale coaliției de guvernare pentru alegerile locale, filiala Timiș exclude din start susținerea unui liberal. Declarația sa vine și ca un răspuns după ce liderul PNL Timiș Alin Nica a declarat că formațiunea sa are deja candidați care stau bine în sondaje și a sugerat ca social-democrații să-i susțină. 

Sorin Grindeanu: "Exclus ca PSD Timiș sa susțină, dacă ar fi posibil sau s-ar întâmpla un asemenea scenariu de candidaturi comune. E exclus ca PSD Timiș să fie de acord să susțină doar candidați de la PNL. Sunt vise. Vise din astea de ... nu știu."

Reacția lui vine după ce președintele PNL Timis, Alin Nica, a spus că PNL are deja propriii candidați în aceste alegeri, așa că PSD ar putea doar să îi susțină, mai ales că sunt pe primele poziții în toate sondajele de opinie.

"La cum ne-ați văzut că ne războim în ultima vreme cu colegii de la PSD, ați crede că e destul de improbabil acest lucru și pot să confirm chestiunea aceasta. Dar, în politică nu poți să spui niciodată niciodată. Noi suntem deschiși la orice susținere venită pentru candidații noștri de la PNL de la PSD sau de la alte formațiuni politice care cred în proiectul nostru.

Noi avem candidat și la CJT, avem candidat și la Primăria Timișoara, la toate primăriile din județ. Sigur, peste tot vom candida sub sigla PNL. Asta dacă nu se face o alianța politică electorală la nivel național și se hotărăște poate altfel la nivel național, dar e imposibil acest lucru pentru că nu poți să faci acest lucru în câteva luni până la alegeri, din punct de vedere legal. Așadar, dacă este cazul de susținere a unor candidați PNL, sigur suntem deschiși către aceste susțineri. 

Conform sondajelor, PNL are prima șansă atât la primărie, cât și la consiliul județean. Și atunci ar fi absurd că PNL- ul să cedeze una din aceste poziții PSD-ului, când noi putem să câștigăm de unii singuri și fără sprijinul PSD-ului, dar chestiunile acestea se discuta la nivel național. Am discutat luni cu colegii mei de la nivel național în ședința de campanie și evident că și ei văd lucrurile exact la fel că mine, iar ceea ce se zvonește pe la colțuri sunt simple zvonuri", a declarat Alin Nica, citat de opiniatimisoarei.ro.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri