Exclusiv Grindeanu spune că de doi ani s-a oferit să dea metroul Primăriei Capitalei pentru sistemul integrat de transport, dar nu i s-a răspuns

Data actualizării: Data publicării:
sorin grindeanu in studioul digi24
Sorin Grindeanu spune că sistemul integrat de transport din București ar trebui să includă și metroul.

Sorin Grindeanu a vorbit marți seara, în exclusivitate la Digi24, despre sistemul integrat de transport din București, care ar trebui să includă și metroul. Ministrul Transporturilor a spus că primarul general nu i-a răspuns atunci când s-a oferit să transfere această infrastructură către Primăria Capitalei, chiar cu „toate sumele de la buget”. „De doi ani spun lucrul ăsta. Este un „Nu”, când nu primești răspuns”.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: Sunt subiecte importante de discutat, că sute de blocuri n-au apă caldă și căldură... Este extrem de important.

Dar planuri importante de dezvoltare pentru un oraș care tinde să devină metropolă, avem? Discutăm doar în campanie de sisteme integrate de transport. Sistem integrat de transport în București înseamnă și metrou.

Eu de doi ani de zile îi spun domnului domnului primar general – sunt primul ministru al Transporturilor care face acest lucru - „domnule, dacă vrei un sistem integrat de transport la nivel de București, trebuie să incluzi și metroul. Îți dau metroul cu toate sumele de la buget”. De doi ani spun lucrul ăsta.

Cosmin Prelipceanu, jurnalist Digi24: Și răspunsul?

Sorin Grindeanu: Nu!

Cosmin Prelipceanu: Răspunsul a fost „Nu”, sau nu a spus nimic în răspuns?

Sorin Grindeanu: Nu primesc niciun răspuns. Este un „Nu„, când nu primești răspuns.

Sunt orașe care fac trenuri metropolitane, se dezvoltă, găsesc politici macro. Sunt foarte importante înlocuirile de țevi în oraș.

Apropo, de două luni de zile, în Piața Victoriei este o bucată foarte mare, în probabil cea mai circulată Piață din România, unde nu se lucrează, dar sunt oprite două sensuri. A rămas gaura acolo. De două luni de zile nu vezi un om.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri