Guvernul adoptă OUG privind majorarea alocațiilor copiilor

Data actualizării: Data publicării:
dancila sedinta

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, marți, că Guvernul adoptă ordonanța de urgență privind majorarea alocațiilor copiilor, de la 1 martie 2019.

„Am prevăzut în legea bugetului de stat sumele necesare pentru investiții și fac apel la domnul președinte să renunțe la acestă retorică de campanie electorală și să nu mai blocheze acțiunile guvernului.

Sper că domnul președinte va promulga cât mai rapid legea bugetului de stat, în așa fel încât de la 1 martie să fie plătite alocațiile mărite pentru copii.

Coaliția PSD-Alde a indentificat corect sursa de finanțare și Guvernul a pregatit acest act imediat după votul din Parlament.

Astfel, începand cu 1 martie 2019, copii cu vârsta de până la 2 ani vor primi 300 de lei lunar. Aceeași sumă va fi acordată și pentru copii cu dizabilități, până la 18 ani.

Tot de la 1 martie, cuantumul alocațiilor lunare pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani va crește la 150 de lei. Această sumă va fi acordată și tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani și urmează cursurile învățământului liceal sau profesional până la finalizarea acestor studii”, a declarat Viorica Dăncilă, prim-ministrul României.

Alocația pentru copil aproape se dublează de la 1 martie 2019. Parlamentarii au votat, la începutul lui februarie, creșterea alocațiilor pentru copii în 2019 de la 84 la 150 de lei, după un amendament depus de deputatul PNL Robert Sighiartău.

Potrivit proiectului de OUG, articolul 3 din Legea 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copil, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi va avea următorul cuprins: „(1) Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se stabileşte astfel: 300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art. 1 alin. (3); 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap".

Totodată, este introdus un nou alineat conform căruia „Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii, prevăzut la alin.(1) se majorează prin hotărâre a Guvernului".

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri