Ioana Petrescu a primit aviz favorabil pentru ocuparea funcției de ministru al Finanțelor

Data publicării:
ioana petrescu

Ioana Petrescu a fost ţinta ironiilor venite de la politicienii din opoziţie. În replică, ea spune că va susţine programul de guvernare la care a contribuit deja şi că vrea reducerea CAS cu 5 puncte procentuale de la 1 iulie.

„Munca în România este mult prea fiscalizată, ratele sunt mult prea mari. Am fost întotdeauna adepta reducerii CAS cu 5 puncte procentuale. Voi sprijinii cât pot să fie aplicată de la 1 iulie (...) Sunt mare susţinătoare a acestor două măsuri, reducerea CAS şi neimpozitarea profitului reinvestit. Reducerea cu 5 puncte procentuale va avea un efect benefic asupra firmelor şi le va stimula să angajeze cu acte, adică legal. Avem o piaţă foarte mare a muncii la negru şi trebuie redusă”, a spus ea.

Ioana Petrescu are 34 de ani şi este propunerea premierului pentru Finanţe. Din toamna anului trecut este consilierul premierului Victor Ponta pe probleme fiscale.

Ioana Petrescu, propus ministrul Finanţelor

- 34 de ani

- consilier pe probleme fiscale al premierului

- deţine un doctorat şi un masterat în economie la Universitatea Harvard şi este licenţiată în economie şi matematică la Colegiul Wellesley

- autoare a unui material intitulat "Cumpăraţi-mi usturoiul, vă rog! Nu am vândut nimic azi!"

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri