Iohannis duce la CCR o lege pentru că îl favorizează pe Dragnea și îl scoate din cărți pe Tăriceanu

Data actualizării: Data publicării:
iohannis dragnea cap plecat ochi inchisi tariceanu 180129_INVESTIRE_FINAL_006_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Președintele Klaus Iohannis a trimis joi la CCR Legea pentru elaborarea și actualizarea Strategiei naționale ”România 2040”, inițiată de PSD și adoptată de Parlament. Prin această lege, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, ar fi devenit șeful strategiei naționale de dezvoltare pe termen lung. 

iohannis tariceanu dragnea 089_DIN_SITE153_ID101365_INQUAM_Photos_Octav_Ganea.jpg.jpg_
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Prin modul în care a fost adoptată, precum și prin conținutul normativ, legea criticată contravine unor norme și principii constituționale, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale. 

”Întreaga responsabilitate a elaborării acestei strategii de dezvoltare socială și economică a țării pe termen lung este plasată sub directa coordonare a Camerei Deputaților - cu ignorarea rolului celeilalte Camere a Parlamentului și, implicit, a posibilității de decizie a acesteia, Comisia România 2040 urmând să fie condusă de președintele Camerei Deputaților. Practic, una dintre cele două camere - Senatul, și implicit, membrii acesteia - este cu totul exclusă de la exercitarea unei competențe pe care Constituția o consacră Parlamentului, în ansamblul său”, explică Administrația Prezidențială. 

Conform legii contestate la CCR, Comisia „România 2040” ar fi condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, iar elaborarea strategiei de dezvoltare se va realiza prin fundamentarea a trei scenarii: optimist, moderat şi pesimist. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri