Iohannis, întâlniri cu ministrul de externe francez și vicepremierul olandez. Aderarea la Schengen, printre subiectele discutate

Data publicării:
iohannis si olandezul
Președintele Klaus Iohannis îl primește pe viceprim-ministrul Țărilor de Jos și ministru de externe, Wopke Hoekstra, la Palatul Cotroceni. Foto: Administrația Prezidențială

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, vineri, la Palatul Cotroceni, cu ministrul pentru Europa şi Afaceri Externe al Republicii Franceze, Catherine Colonna, aflată în vizită oficială în România. Tot vineri, președintele l-a primit și pe viceprim-ministrul Țărilor de Jos și ministru de externe, Wopke Hoekstra. Printre subiectele discutate de Klaus Iohannis cu cei doi oficiali se numără și aderarea României la Spațiul Schengen.

Referitor la aderarea României la spaţiul Schengen, ministrul Catherine Colonna a subliniat că Franţa va continua sprijinul ferm pe care îl acordă ţării noastre în atingerea acestui obiectiv.

Iohannis i-a transmis și viceprim-ministrului olandez așteptarea legitimă a țării noastre de a adera la spațiul Schengen în acest an și importanța continuării susținerii pe care Țările de Jos o acordă României în acest demers. La rândul său, viceprim-ministrul Wopke Hoekstra a reafirmat sprijinul activ al Regatului Țărilor de Jos pentru aderarea cât mai rapidă a României la spațiul Schengen.

La întâlnirile cu cei doi oficiali, au mai fost abordate subiecte precum întărirea flancului estic al NATO, războiul din Ucraina și susținerea Republicii Moldova.

„În ceea ce privește războiul declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei, Președintele României și-a exprimat îngrijorarea cu privire la evoluțiile din regiune și a subliniat că țara noastră va continua să sprijine Ucraina și poporul ucrainean atât timp cât va fi nevoie. De asemenea, Președintele Klaus Iohannis a reiterat importanța susținerii rezilienței și a capacității de apărare a partenerilor din Vecinătatea Estică a Uniunii Europene, în special a Republicii Moldova, pentru depășirea provocărilor cu care se confruntă”, transmite Administrația Prezidențială.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri