Ionuţ Stroe, aviz favorabil pentru Sport: Construirea a patru stadioane pentru EURO 2020 este o obligaţie a Guvernului

Data publicării:
audiere-ionut-stroe-inquam-ganea (1)
Ionuț Stroe, purtător de cuvânt PNL. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Deputatul PNL Ionuț Stroe, propus la Ministerul Tineretului și Sportului, a primit miercuri aviz favorabil în comisiile parlamentare reunite pentru învățământ, știință, tineret și sport. Au fost 18 voturi „pentru”, cinci „împotrivă” și opt abțineri.

Ionut Stroe a vorbit şi despre prioritatea mandatului lui: "România găzduieşte anul viitor patru meciuri la Campionatul European de Fotbal EURO 2020, o urgenţă este finalizarea obiectivelor asumate de guvern. Şi voi încerca să accelerez întreg procesul de realizare a a cestor investiţii pentru a ne onora angajamentele şi pentru a nu rata această mare oportunitate. Angajamentele şi obligaţia guvernului cuprind: construirea a patru stadioane pentru antrenamentul echipelor aprticipante, a 150 de baze sportive şi a 100 de terenuri de şcoală mici”.

În cadrul audierilor, liberalul a declarat că speră, ca la finalul mandatului său, Ministerul să nu mai aibă doar rolul de a plimba banii dintr-o parte în alta, ci să fie folosiți, la fel cum fac americanii în finanțarea activităților sportive.

De asemenea, Ionuț Stroe a promit că în șase luni de la preluarea mandatului va prezenta un raport cu situația actualizată a patrimoniului Uniunii Tineretului Comunist.

„Cunoașteți situația patrimoniului Uniunii Tineretului Comunist. Acum acest patrimoniu este dat unor fundații obscure, care sunt conduse de indivizi certați cu legea”, a afirmat Vlad Alexandrescu.

Ionuț Stroe a afirmat că în şase luni va întocmi un raport cu situația fundațiilor care controlează patrimoniul fostei UTC.

"Trebuie să pornim de la mentalitatea că aceste fundații pentru tineret sunt autonome și neguvernamentale. Patrimoniul pe care îl dețin este unul extrem dee impotant. Evident ca trebuie să rezolvăm aceată situație. În virtutea constiuționalității, îmi pot asuma că în 6 luni de zile pot face un raport cu situația actualizată a acestor fundații și să o prezint în comisia de Tineret Educație și Sport. E o chestiune care trebuie în mod clar rezolvată", a explicat Ionuț Stroe.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri