Sari la conținut

Ipoteză. În ce situație ar putea rămâne Dacian Cioloș premierul României

„Cioloş e conștient că acest guvern îi afectează poziția și imaginea. Ca să rămână premier și să devină preşedintele PNL ar trebui să sprijine activ acest partid în campanie. Din poziția de premier tehnocrat n-o poate face. O parte din victoria PSD la locale s-a datorat atacurilor împotriva Guvernului tehnocrat, pe care Cioloş n-a știut să le contracareze. PNL a primit până la urmă lovitura. Dacă va rămâne Cioloș sau nu e problema liberalilor. Dacă nu au altă alternativă, îl vor folosi pe Cioloş. Nu împotriva voinței lui.

Apropiați ai lui Cioloș spuneau că se discută despre multe poziții pe care le-ar dori la nivel internațional. Ele nu sunt libere în 2017 și 2018. Cioloș nu are un angajament pentru atunci și există o posibilitate să rămână în viața politică românescă. Dar asta e problema liberalilor, care nu au niciun alt lider în afară de Cioloș, pe care încearcă să-l confiște și să-l ducă la conducerea partidului. Tristă situație pentru PNL, acest partid care înainte părea să aibă foarte mulți lideri gata să ocupe poziții de putere și acum s-a blocat.

Și Cioloș recunoaște că nu are experiență politică si s-a văzut. Acest guvern a fost pus de nenumărate ori în minoritate în Parlament, pentru că nu are pârghiile politice pentru a negocia cu partidele. Iar după alegerile parlamentare, partidele vor fi foarte puternice. Îl văd pe Cioloș premier și preşedinte al PNL doar în ipoteza în care PNL câștigă un scor important și poate forma Guvernul”, a spus analistul politic.

Citiți și:
Dacian Cioloș, dorit în fruntea PNL
Traian Băsescu spune cum poate rămâne Dacian Cioloș premier la toamnă