Monitorul, subordonat SGG tocmai de Victor Ponta

Data actualizării: Data publicării:
monitorul-oficial

Monitorul Oficial, instituția care ar trebui să publice decizia de demitere a secretarului general al Guvernului, Mihai Busuioc, și eventual pe cea de înlocuire a acestuia cu Victor Ponta, a fost trecută în subordinea Secretariatului General al Guvernului (SGG), în 2012, tocmai de către Victor Ponta. Mihai Busuioc refuză acum publicarea deciziei de înlocuire a sa.

Transferul MO la SGG a avut loc în iunie 2012, iar acum Mihai Busuioc se folosește de puterea conferită de acest transfer pentru a nu înainta MO decizia lui Sorin Grindeanu de înlocuire a sa.

Înainte de trecerea MO la SGG, Monitorul se afla sub tutela Camerei Deputaților. O Ordonață de Urgență adoptată de guvernul Victor Ponta în iunie 2012 a prevăzut modificarea Legii de organizare a Monitorului Oficial al României.

Potrivit unor surse Digi24, Victor Ponta urma să fie numit în funcția de Secretar General al Guvernului de către Sorin Grindeanu.

OUG 36 a stipulat că R.A Monitorul Oficial se va reorganiza ca Regia Autonomă Persoană Juridică și îşi va desfăşura activitatea în interesul public naţional şi va funcţiona pe bază de gestiune economică şi autonomie financiară sub autoritatea Guvernului României, exercitată de Secretariatul General al Guvernului.

Executivul Ponta a susţinut atunci că ordonanţa de urgenţă a fost trimisă ţinând cont de faptul că la nivelul R.A Monitorul Oficial se manifestau disfuncţionalităţi importante.

Decizia Guvernului venise la câteva ore după ce Curtea Constituţională decisese că România să fie reprezentată de preşedintele Traian Băsescu la Consiliul European şi după ce a respins Legea uninominalului pur (Ponta-Antonescu), declarând-o complet neconstituţională, dar şi modificările la Legea Educaţiei Naţionale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri