Kelemen Hunor nu dă nicio șansă Guvernului Dăncilă: Vom vota o moțiune de cenzură

Data publicării:
hunor anunta ca udmr nu sustine guvernul si va vota o motiune de cenzura
Foto: INQUAM Photos/Kelemen Hunor

UDMR nu poate sprijini Guvernul minoritar şi dacă va exista o moţiune de cenzură aceasta va fi votată, a declarat, vineri, la Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR de la Târgu Mureş, preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor.

„Nu sprijinim Guvernul, astăzi Guvernul nu are majoritate şi Parlamentul trebuie întrebat de orice mişcare. Nu putem sprijini Guvernul minoritar şi dacă va mai fi o moţiune de cenzură o vom vota. Într-o ţară normală, într-o democraţie adevărată, dacă majoritatea parlamentară a Guvernului se termină şi se constată acest lucru, atunci prin vot sau fără vot, dacă se constată că nu are majoritate, premierul demisionează. Cred că şi în România aşa ceva ar fi natural, dacă nu există majoritate parlamentară nu trebuie să alergi după voturi pentru că nu ai de unde să capeţi voturi. Eu cred că această posibilitate încă există, dar s-ar putea ca Guvernul şi PSD şi premierul să forţeze nota mai departe şi crede că are posibilităţi. Mai devreme sau mai târziu acest Guvern va pica”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, întrebarea care se pune este când va depune opoziţia moţiune, în condiţiile în care el vede că se trage de timp şi se încearcă tărăgănarea undeva prin octombrie, astfel încât procedura să nu se termine decât după al doilea tur de scrutin al prezidenţialelor.

„Noi nu am fost solicitaţi să ne asociem cu un guvern sau cu altă majoritate”, a mai spus liderul UDMR.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri