Exclusiv Kelemen Hunor: PSD și PNL nu trebuie să preia mesajul antimaghiar al AUR. Lumea va alege originalul, nu fake-ul

Data actualizării: Data publicării:
Kelemen Hunor participă la ședinţa comună solemnă a Senatului şi Camerei Deputaţilor consacrată comemorării a 35 de ani de la Revolta Anticomunistă de la Braşov din 15 noiembrie 1987, la Palatul Parlamentului din București, luni 14 noiembrie 2022.
Kelemen Hunor, președintele UDMR. Foto: George Călin / Inquam Photos

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, la Digi24, că mesajele antimaghiare ale unor partide din România ar trebui respinse, pentru că este vorba despre o intoxicare a relațiilor româno-maghiare și a îndemnat partidele mari să nu fie de acord cu astfel de mesaje și să nu le preia. El a adăugat că „lumea o să aleagă originalul, nu fake-ul”.

Întrebat despre alegerile din 2024 și despre euroscepticism, Kelemen Hunor a răspuns că acesta crește, și putem observa asta doar uitându-ne la sondaje, dar a adăugat că nu este o problemă majoră.

El a mai precizat că „avem nevoie de UE”.

„Avem nevoie de UE. Nu poți să spui că nu e nevoie de UE, nu vom spune așa ceva niciodată. Este nevoie. Nu poți să fii dezamăgit de UE. Poți să fii dezamăgit de anumite decizii, de anumiți politicieni, când nu reflectă așteptările oamenilor. Trebuie să ne mobilizăm, fiindcă România a avut numai de câștigat de când a intrat în UE. O dezamăgire nu înseamnă că trebuie să te întorci cu spatele spre o construcție absolut necesară. Într-o competiție globală ori vom câștiga împreună, cu toții, ori vom pierde, dar anumite corecții da, trebuie să facem”, a mai spus Kelemen.

Kelemen Hunor a adus în discuție și mesajele antimaghiare ale unor partide din România, declarând că o astfel de atitudine trebuie să fie respinsă, pentru că este vorba despre o intoxicare a relațiilor româno-maghiare și a îndemnat partidele mari să nu fie de acord cu astfel de mesaje și să nu le preia. El a adăugat că „lumea o să aleagă originalul, nu fake-ul”.

De asemenea, cu această ocazie, Kelemen a explicat că UDMR nu a ieșit de la guvernare, ci că a fost dat afară.

„Noi nu am ieșit de la guvernare, noi am fost dați afară, noi nu am plecat de la masă, la un moment dat am fost împinși în afara guvernării. Nu am dorit să plecăm de la guvernare, nu a fost dorința, alegerea sau decizia noastră. Pe de altă parte, ești în afara guvernului, nu mai ai acel instrument prin care ai putut să ajuți și comunitatea ta, dar am demonstrat că proiectele noastre lansate, gestionate, administrate erau pentru toată țara, erau pentru toți cetățenii României și am avut și rezultate, dar, acum, din această poziție, trebuie să construim noi o campanie electorală și mesajele noastre trebuie să meargă în direcția de a susține prezența comunității maghiare în toate instituțiile în care se iau decizii: Parlamentul European, autoritățile locale și județene și Parlamentul României și vom reuși”, a mai declarat liderul UDMR.

El a adăugat că vor milita tot timpul pentru dialog între majoritate și minoritate și pentru „a-l înțelege și a-l accepta pe celălalt”.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri