Klaus Iohannis: Ceva nu e bine în USL

Data publicării:
iohanis resize -Mediafax Foto-Ovidiu Dumitru Matiu

Primarul Sibiului a declarat că, în cazul lui Sorin Roșca Stănescu, pe care PSD îl vrea exclus din PNL, este ceva în neregulă.

„Unele dintre afirmații nu trebuiau făcute, e clar. Pe de altă parte, mi se pare o reacție puțin exagerată, au fost și alți parlamentari care au avut păreri chiar mai dure la adresa guvernării decât acesta, nu s-a sesizat nimeni, nu a comentat nimeni”, a spus Iohannis.

Subiectul a fost dezbătut și în emisiunea „Jurnalul de seară”

„Nefiind parlamentar, își dă cu părerea de la Sibiu. Ăsta a fost momentul care a inflamat spiritele. Dacă ați văzut ultimele reacții ale lui Roșca Stănescu, sunt mai moderate, încearcă să calmeze lucrurile. Ar fi grav dacă USL ajunge să se rupă pe declarații ale lui Roșca Stănescu”, a spus Florin Iordache, deputat PSD.

„Asta e ori neînțelegere, ori vorbim despre puncte de diversiune introduse în principale posturi de televiziune și în discursurile politicienilor. Nu poate Sorin Roșca Stănescu să rupă USL, nu e vorba de el. A plecat din jurnalism pe jumătate, în politică nu a ajuns încă. Motivele reale nu sunt declarațiile lui. Cred că ruperea coaliției ar fi păguboasă pentru România, dar nici menținerea ei în actualele cadre de protocol nu poate duce la ceva bine”, a declarat Iosif Boda, analist.

Odată cu scandalul SRS au apărut stenogramele din ședințele PNL, vor apărea tot mai multe probleme în USL și nu neapărat Roșca Stănescu va rupe USL, dar cred că va fi un motiv pentru PSD să rupă USL la un moment dat. Declarațiile lui Ponta sunt tot mai agresive în a cere scoaterea lui Roșca Stănescu din PNL. Ponta nu ar trebui să se amestece în problemele unui alt partid, dar cred că o face intenționat, pentru a avea un motiv la un moment dat. Noi vrem să rămână împreună, pentru că împreună au câștigat și trebuie să dea socoteală românilor tot împreună”, a explicat Alin Popoviciu, deputat PDL.

Mi-e teamă că alianța funcționează uneori unitar, alteori separat, în funcție de interese. Ar trebui privite și alte fenomele din PNL despre dubla măsură. Roșca Stănescu face afirmații riscante despre premier, Moisescu și Chiliman sunt urmăriți ca și cum sunt dușmani de clasă. În partide ești viteaz când îți aperi omul care îl atacă pe partener sau pe inamic. Uneori nu știu dacă, pentru Antonescu, Ponta e partener sau inamic”, a subliniat Ioan Stanomir, politolog.

USL se va rupe poate când unul din parteneri se va simți suficient de puternic pentru a forma singur guvernul și a guverna singur, luând și parlamentari din alte părți. Nu ne așteaptă lucruri liniștitoare, mă miră că aproape toată dezbaterea publică e concentrată în jurul unor subiecte mărunte, care duc lumea în altă sferă, o să ne trezim iar în fața unor alegeri, mă refer la europarlamentare. E acum o miză mai mare decât a fost vreodată în istoria Parlamentului European”, a declarat Boda.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri