Klaus Iohannis, despre episodul Vlad Voiculescu: Oamenii vor politicieni care nu dau mereu vina pe alții și se victimizează

Data publicării:
klaus iohannis si ministrul sanatatii vlad voiculescu in curtea institutului matei bals
Președintele Klaus Iohannis și Vlad Voiculescu, după incendiul de la „Matei Balș”. Foto: Administrația Prezidențială.

Președintele Klaus Iohannis a făcut din nou referiri la adresa fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, în cadrul discursului rostit după învestirea noului ministru, Ioana Mihăilă. Șeful statului a spus că oamenii vor politicieni care își asumă proiectele, nu care caută scuze și "dau mereu vina pe alții". Miniștrii trebuie să rezolve crizele, nu să le provoace, a mai afirmat președintele. 

Klaus Iohannis afirmă că diferențele de viziune sunt normale și chiar de dorit într-o coaliție de guvernare, pentru că așa apar cele mai bune soluții. Totuși, el le cere membrilor guvernului să aibă mai mult dialog și responsabilitate, în loc de orgolii și "patimă politică". 

"Greșelile sunt inerente atunci când se acționează permanent sub presiune, însă, ca să putem reuși, este absolut esențial ca tot acest efort colectiv să se bazeze pe o colaborare onestă și loială, mai ales la nivelul structurilor de decizie. Munca în echipă rămâne condiția esențială pentru ca demersurile să poată conduce la rezultate pozitive. Acum nu este momentul intensificării disputelor sau al orgoliilor politice, de nicio parte. Votul primit de la cetățeni cu doar câteva luni în urmă ne obligă pe toți să acționăm matur și responsabil.

În orice partid democratic, cu atât mai mult într-o coaliție de guvernare, există diferențe de viziuni și dezbateri efervescente despre cum trebuie abordate temele naționale mari. Acest lucru este nu doar firesc, ci este de dorit, pentru că doar prin confruntări de idei pot fi găsite cele mai corecte și eficiente soluții pentru oameni. Însă aceste diferențe de abordări nu trebuie să ne abată niciun moment de la obiectivul esențial, care este protejarea cetățeanului.

Așadar, le cer guvernanților mai puține dispute și mai mult dialog, mai puțină patimă politică și mai multă responsabilitate, mai puțin orgoliu și mai multă colaborare. Pe scurt, le cer să aibă ca prioritate agenda cetățeanului. Doar astfel, guvernanții se pot așeza la aceeași masă, indiferent de opiniile inițiale, pentru a găsi cele mai bune soluții care să răspundă așteptărilor românilor", a declarat Klaus Iohannis miercuri, la Cotroceni.

"Miniștrii au misiunea să rezolve crize"

El a avut și o remarcă la adresa fostului ministru Vlad Voiculescu, spunând că miniștrii nu trebuie să provoace crize, ci să le rezolve și a afirmat că actuala coaliție de guvernare este soluția cea mai bună pentru România. 

"Oamenii vor politicieni care se implică și care își asumă proiecte, care nu caută scuze, care nu dau mereu vina pe alții și se victimizează. Miniștrii au misiunea să rezolve crize, în paralel cu pregătirea de reforme importante, și nu să provoace crize noi. Actuala majoritate este cea mai bună opțiune pentru România și avem obligația să găsim împreună modalitățile pentru a livra reformele promise. Aceste reforme nu trebuie niciun moment abandonate, indiferent cine deține un portofoliu sau altul", a mai spus Klaus Iohannis.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce au fost criticaţi Carmen şi Klaus Iohannis de Paştele ortodox! Românii au spus-o direct, după mesajele...
Digi FM
Momentul când o polițistă din Cluj îi dă cu spray lacrimogen în față colegului său. Acesta se chinuie să...
Pro FM
Câți copii are Celine Dion: "Viața mea e să fiu mamă". Fiul cel mare are 23 de ani și seamănă foarte bine cu...
Film Now
Chris Hemsworth, dezvăluiri despre rolul interpretat în „Furiosa”, prequel al filmului „Mad Max: Fury Road”...
Adevarul
Alina Kabaeva, „olimpica lui Putin", primele declaraţii după despărţire: „Dacă îți spune conducerea să nu te...
Newsweek
VIDEO 26 de țări contra Chinei, care a izolat Taiwan cu avioane de luptă. Distrugător SUA, implicat
Digi FM
Mihai Albu a fost diagnosticat cu cancer. Creatorul de pantofi, primele declarații după ce a fost operat...
Digi World
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și...
Digi Animal World
Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit...
Film Now
Hugh Grant a înșelat-o cu o damă de companie, dar i-a rămas prieten apropiat. Elizabeth Hurley, sprijinită de...