Klaus Iohannis l-a primit pe Reuven Rivlin la Palatul Cotroceni: „Între România şi Statul Israel există relaţii privilegiate”

Data publicării:
iohannis il intampina pe reuven rivlin la cotroceni
Președintele Klaus Iohannis și președintele Statului Israel Reuven Rivlin. Foto: Administrația Prezidențială

Preşedintelui Statului Israel, Reuven Rivlin, a fost primit, marţi, la Palatul Cotroceni, de către preşedintele Klaus Iohannis. „Între România şi Statul Israel există relaţii privilegiate cu caracter strategic”, a afirmat preşedintele Iohannis, în cadrul unei declaraţii de presă comune cu omologul său israelian.

Reuven Rivlin a spus „Bună ziua!” în limba română gărzii de onoare. Acesta este în România în vizită de stat, la invitaţia omologului român. Marţi seară, el se va întâlni şi cu şeful Guvernului, Florin Cîţu, la Palatul Victoria.

Potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, vizita preşedintelui Reuven Rivlin reflectă „soliditatea” relaţiei bilaterale, precum şi faptul că Statul Israel rămâne un partener „cheie”, cu valenţe strategice, al României în Orientul Mijlociu.

„Între România şi Statul Israel există relaţii privilegiate cu caracter strategic, fundamentate pe legături solide, de ordin istoric, cultural şi uman. O contribuţie esenţială la crearea acestei relaţii speciale o au cele două comunităţi, cărora le adresez un gând bun şi cu acest prilej. Suntem îndatoraţi comunităţii originarilor din România pentru aprecierea de care ţara noastră se bucură în Israel în cele mai diverse domenii - tehnic, medical, artistic, sportiv, pentru a enumera doar câteva”, a punctat şeful statului român, la Palatul Cotroceni.

Discuţiile celor doi preşedinţi se vor concentra pe modalităţile de dezvoltare şi aprofundare a relaţiilor bilaterale în toate domeniile de interes comun, vizita având loc în contextul celebrării, la 11 iunie, a 73 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte între România şi Statul Israel.

O atenţie deosebită va fi acordată situaţiei din regiunea Orientului Mijlociu, inclusiv stadiului Procesului de Pace în Orientul Mijlociu, cu accent pe situaţia de securitate din regiune în urma evoluţiilor recente, urmând a fi abordate şi alte teme de actualitate de pe agenda regională şi cea internaţională, a mai informat Preşedinţia. 

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri