Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Karl Nehammer. Partidul cancelarului austriac se opune aderării României la Schengen

Data actualizării: Data publicării:
Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a fost primit de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.
Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a fost primit de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a fost primit de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Întâlnirea are loc după ce, ieri, cei mai importanți lideri ai Europei au spus, la congresul PPE de la București, că este nevoie de o aderare accelerată a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. Partidul lui Nehammer însă se opune.

ACTUALIZARE 12 40. „În discuția mea cu cancelarul Karl Nehammer, am convenit să continuăm procesul de aderare deplină a României la Spațiul Schengen până când vom atinge acest obiectiv final. UE trebuie să fie unită, puternică, prosperă și acest lucru va consolida și mai mult securitatea UE în beneficiul tuturor cetățenilor noștri”, a scris Klaus Iohannis pe X după această întâlnire.

Partidul Popular European a adoptat miercuri în unanimitate, în congresul de la Bucureşti, manifestul care solicită aderarea cât mai curând posibil a României la spaţiul Schengen, după ce delegaţia austriacă a Partidului Popular la putere a renunţat să mai voteze împotrivă.

În manifestul adoptat de PPE se menţionează că este nevoie „de aderarea deplină la Schengen pentru Bulgaria şi România, prin ridicarea cât mai curând posibil nu doar a controalelor aeriene şi maritime, ci şi a controalelor la frontierele terestre”, amintește Agerpres.

Austria este singura țară care se opune aderării României la spațiul de liberă circulație.

Iohannis va participa, ulterior, la Congresul PPE, în cadrul căruia va susţine un discurs.

Tot joi, Iohannis are prevăzute întrevederi cu premierul polonez Donald Tusk, cu prim-ministrul Finlandei, Petteri Orpo, precum şi cu vicepreşedintele Consiliului de Miniştri al Republicii Italiene, ministru al Afacerilor externe şi cooperării internaţionale, Antonio Tajani.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri