Liberalii i-au cerut lui Marcel Boloş să plătească până la sfârşitul anului facturile pentru programul Anghel Saligny şi CNI

Data publicării:
Marcel Boloș la pupitrul guvernului, cu mâna la gură
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. Foto: Inquam Photos/ George Călin

Liderii liberali i-au cerut duminică seară ministrului de Finanţe, Marcel Boloş, să găsească soluţii de finanţare a investiţiilor publice derulate prin programul Anghel Saligny şi Compania Naţională de Investiţii, astfel încât facturile depuse pe situaţii de lucrări să fie decontate până la sfârşitul anului, scrie Agerpres, citând surse din partid.

Ministrul Marcel Boloş le-a transmis liderilor liberali că poate atinge ţinta de deficit, cu includerea acestor cheltuieli suplimentare, în condiţiile în care măsurile de reducere a cheltuielilor din administraţie au adus o economie de circa 3 miliarde de lei, potrivit acelorași surse.

Totodată, ministrul Finanţelor a promis că vor fi plătite sumele solicitate de consilii judeţene şi primării pentru restanţele către direcţiile generale de asistenţă socială şi plata asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap.

Liberalii i-au mai cerut ministrului Boloş ca plăţile pentru investiţii publice să se facă cu prioritate, astfel încât niciun constructor să nu părăsească şantierele. Au solicitat, de asemenea predictibilitate pentru bugetul Ministerului Dezvoltării, iar ministrul de Finanţe i-a asigurat că acesta va fi mai mare cu peste 60%, comparativ cu 2023, adaugă sursele amintite.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri