Liberalii îi dau sfaturi lui Cioloș

Data publicării:
Dacian Ciolos_discurs Parlament_17.11_inquamphotos_foto 3

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu spune că se bucură de prezenţa premierului Dacian Cioloş, săptămâna viitoare, în plenul Parlamentului, precizând că acesta trebuie să pună punctul pe ”i” şi să spună ”Oameni buni, asta e dimensiunea, de aici încolo, tot ce faceţi voi dezechilibrează bugetul României şi terminaţi cu tot ce înseamnă pensii speciale”.

Dacian Ciolos_discurs Parlament_17.11_inquamphotos_foto 3

Alina Gorghiu a precizat că este foarte bine că premierul Dacian Cioloş vine în Parlament şi a adăugat că s-ar bucura ca acesta să aibă un final de mandat în care să pună punctul pe ”i” şi să facă în Parlament o prezentare despre starea economiei, dar şi să pună punct unor proiecte populiste. 

”Eu mă aştept la modul foarte clar să vină şi să spună: «Oameni buni, asta e dimensiunea, de aici încolo, tot ce faceţi voi dezechilibrează bugetul României şi terminaţi cu tot ce înseamnă pensii speciale, haideţi să ne gândim şi să vedem cum facem lucrurile sustenabile»”, a comentat copreşedintele PNL. 

Ea a făcut referire la proiectul care prevedea majorarea contribuţiilor de asigurări sociale (CAS) ale angajatului de la 10,5% la 21,7%, iar pentru sănătate (CASS) de la 5,5% la 8,9%. Alina Gorghiu a afirmat că astfel de proiecte nu trebuie să apară pe surse în spaţiul public şi să intoxice opinia publică şi să o alarmeze. 

”Este nevoie de o discuţie aşezată. Probabil că anul viitor, când vom vedea cifrele şi colectarea în urma modificărilor la Codul Fiscal, vom putea să decidem în ce fel simplificăm procedurile, dacă este nevoie de o modificare, cu un consens în Parlament”, a precizat Gorghiu. 

Premierul Dacian Cioloş este invitat să prezinte luni, la ora 14.30, în plenul reunit al Parlamentului, situaţia economică a ţării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri