Sari la conținut

Liberalii nu îl mai vor premier pe Dacian Cioloș după alegeri

„Nu poți să mergi cu un guvern tehnic pe o perioadă mare de timp. Nu înseamnă că nu vom avea în componența guvernului politic și oameni tehnici, care să nu fie membri de partid”, a explicat Alina Gorghiu.

Deşi resping o prelungire a mandatului lui Dacian Cioloş la Guvern, liderii PNL l-au invitat deja pe actualul prim-ministru să facă parte din partidul lor.

„Categoric da (l-am invitat pe Dacian Cioloş să facă parte din PNL - n.r.). E o opţiune care îi aparţine. Bănuiesc că e prematur să formuleze un răspuns, dar sunt absolut convinsă că toamna se decantează mult mai bine ideile, nu are timp acum să cugete la o eventuală carieră politică alături de PNL, dar la sfârşit, când tragi linia mandatului de prim-ministru, sunt convinsă că poţi să analizezi serios, pragmatic, toate opţiunile pe care le ai la îndemână”, a declarat Alina Gorghiu la un post de televiziune.

Alina Gorghiu a mai spus că simte că în anumite momente Dacian Cioloş are „o reţinere în activitatea guvernamentală”, tocmai din cauza lipsei sprijinului politic.