Liberalii s-au reunit în şedinţă de urgenţă și îi transmit un nou ultimatum lui Victor Ponta

Data publicării:
sediul usl - 5553242-Mediafax Foto-Mihai Dascalescu

Sediul USL /Foto: Mediafax

ACTUALIZARE 14.55 Liberalii au decis că nu mai au ce să negocieze și îi transmit premierului că trebuie să decidă până luni cu cine guvernează - fie acceptă condițiile liberalilor, fie face guvern cu altcineva. Decizia liberalilor a fost luată după o ședință de câteva ore la sediul USL, care continuă.

-----------------------------

Întâlnirea de la sediul USL este una informală. La ea sunt prezenți numai liberalii. Au venit vicepreședinți, dar și parlamentari și lideri de filiale, destul de mulți, care stau de vorbă cu liderul PNL, Crin Antonescu. Cel mai probabil, liberalii stabilesc strategia pentru săptămâna viitoare.

Condițiile liberalilor pentru rămânerea la guvernare sunt aceleași - acceptarea celor patru miniștri nominalizați de PNL și postul de vicepremier pentru Klaus Iohannis, propus ministru de Interne.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus, joi seară, că declaraţia premierului Victor Ponta privind candidatura sa la Preşedinţie din opoziţie este un mesaj că degeaba mai stau până luni şi că intenţia este „de a închide episodul USL”, dar fără să aibă tăria să spună clar acest lucru.

Victor Ponta se află, vineri, într-o vizită în Republica Moldova. El a declarat acolo că, în opinia sa, există şanse de menţinere a USL, dar a precizat că liderul PNL, Crin Antonescu, trebuie să îşi asume responsabilitatea guvernării şi a arătat că acesta greşeşte dacă apreciază că este mai bine să candideze la Preşedinţie fără asumarea acestei responsabilități.

„Eu cred în continuare în USL, că cea mai bună variantă este să guvernăm împreună, că Iohannis este bine-venit în Guvern, fie pe funcţia de ministru de Interne, fie pe cea de la Finanţe. Dacă există un alt calcul, eu nu fac parte din el”, a spus Ponta.

Premierul a repetat că are sentimentul că Antonescu a decis să candideze la alegerile prezidenţiale fără a se mai asocia cu responsabilitatea guvernării, după modelul altor preşedinţi români care au fost aleşi după ce au venit din opoziţie. El a susţinut că din partea PSD este toată disponibilitatea de a continua USL şi că soluţia este ca cei patru miniştri propuşi de PNL să îşi ocupe locurile în Guvern, dar în formula actuală.

„Poate ultimatumul de luni este ultimatumul de mai încolo, ca să ne mai gândim şi să luăm decizia înţeleaptă”, a adăugat Victor Ponta, referitor la solicitarea PNL de a transmite cel târziu până luni dacă PSD doreşte păstrarea USL, scrie Mediafax.

La rândul său, președintele Senatului, Crin Antonescu, se va afla luni și marți într-o vizită oficială în Austria, exact în momentul în care premierul ar urma să anunțe dacă este de acord cu cererile liberalilor pentru a menține USL sau nu, caz în care, cel mai probabil, va însemna sfârșitul coaliției.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri