Lider important al PSD: Dacă se rupe coaliția, PSD ar trebui să intre în Opoziție

Data actualizării: Data publicării:
lider psd vorbeste despre iesirea de la guvernare
Foto: INQUAM Photos/George Calin

Președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu susține că în cazul în care ALDE decide să părăsească guvernarea, PSD ar trebui să treacă în opoziție. „PSD nu trebuie să meargă pe varianta unui Guvern minoritar, dacă se rupe coaliția cu ALDE”, a declarat Buzatu la RFI.

„În cazul ruperii unei alianțe majoritare, nu e numaidecât de preferat un Guvern minoritar, ci dimpotrivă, aceia care rup alianța, împreună cu alte forțe politice capabile, să preia Executivul respectiv și evident, vom vedea cum va funcționa (...). Dacă vrem să arătăm a cui este responsabilitatea ruperii acestei alianțe, a cui este responsabilitatea neimplementării până la capăt a programului, nu trebuie să mergem pe varianta Guvernului minoritar”, a spus liderul PSD.

Social-democratul susține că acest punct de vedere este împărtășit și de alți colegi din partid.

„Este părerea mea personală, dar din discuțiile pe care le-am avut cu diverși colegi, această părere personală este generalizată”, a explicat Buzatu.

Dumitru Buzatu crede însă că ALDE nu va ieși de la guvernare.

Liderii coaliției se vor întâlni, din nou, miercuri pentru a discuta pe fondul tensiunilor dintre PSD și ALDE. La ultima ședință nu a participat premierul Viorica Dăncilă, motiv pentru care cei din ALDE nu au luat nicio decizie în legătură cu rămânerea la guvernare. ALDE solicită un nou program de guvernare și o restructurare a cabinetului, în timp ce Viorica Dăncilă a afirmat că își dorește o remaniere.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri