Ligia Deca nu vrea să ceară anularea grevei în instanță: „Vrem ca revenirea la clase să nu se facă pe baza unei obligații legale”

Data publicării:
Ligia Deca, Ministrul Educatiei, sustine un briefing de presa la finalul sedintei de guvern, la Palatul Victoria din Bucuresti, 28 octombrie 2022.
Ligia Deca, Ministrul Educatiei. Foto: Sabin Cîrstoveanu/Inquam Photos

Ministrul Educaţiei Ligia Deca a anunţat că 21.000 de angajați din Învățământ au renunțat la proteste de la intrarea în vigoare a ordonanței privind creșterile salariale, pe 1 iunie, însă nu a spus dacă acest număr reprezintă mai mult de jumătate din totalul greviștilor, caz în care s-ar putea cere încetarea acțiunii de protest în instanță, afirmând că acest procedeu nu este agreat la nivelul ministerului.

"Faţă de datele pe care le-am avut înaintre de OUG care viza majorările salariale, procentul cadrelor didactice care se află în grevă a scăzut cu 6,34%, iar per total personal cu 7,3%", a declarat ministrul Educației, informează News.ro.

Potrivit acesteia, 21.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ şi-au reluat activitatea, dintre care 13.500 sunt cadre didactice.

Ligia Deca nu a vrut să spună, însă, dacă acest număr reprezintă mai mult de 50% din totalul greviștilor, caz în care ministerul poate cere încetarea acțiunii de protest în instanță.

"Dorinţa noastră este ca revenirea la clasă să nu se facă pe baza unei obligaţii legale", a spus Ligia Deca.

"Dialogul este modul în care putem detensiona situația din sistemul de învăţământ. Nu cred că acţiunea din instanţă ne ajută, în acest moment, în a rezolva o situaţie tensionată pe care încercăm să o remediem prin măsurile pe care le luăm în sprijinul cadrelor didactice", a adăugat ea.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri