Liviu Dragnea, despre ideea unor secții de votare separate la referendum: Copiii spun lucruri trăsnite

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea discurs tribuna deget ridicat inquam ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a infirmat, joi, că PSD ar dori să se facă secții separate de vot pentru referendumul din 26 mai, convocat de președinte în aceeași zi cu alegerile europarlamentare. Ideea fusese vehiculată de unii reprezentanți ai PSD, între care Cătălin Rădulescu. Întrebat despre acest fapt, Liviu Dragnea a comentat scurt: „Copiii spun lucruri trăsnite”.

Anterior, el îl atacase pe președintele Klaus Iohannis și a spus că „se alintă, dar nu-l bagă nimeni în seamă” și „inventează tot felul de prostii”, între care ideea că s-ar încerca de către PSD separarea referendumului de alegerile europarlamentare prin înființarea unor secții de vot separate. 

Social-democraţii Mircea Drăghici şi Cătălin Rădulescu vehiculaseră ideea potrivit cărora referendumul şi alegerile europarlamentare se organizează în secţii separate.

Referindu-se la anunţul preşedintelui că va convoca referendum, liderul PSD a ținut să sublinieze că nimeni din PSD nu se teme de un astfel de referendum și că partidul nu îşi face o strategie pentru referendum. 

„A zis că de ce ne este nouă frică de referendum? Cărui PSD-ist îi este frică de referendum? Nu are de ce să ne fie frică. De asemenea, inventează tot felul de prostii, că spunem noi că facem secţii diferite. Nici măcar nu permite legea asta. Legea referendumului este foarte clară: şi referendumul, şi alegerile se desfăşoară în aceleaşi secţii, cu aceleaşi birouri electorale. Tot inventează tot felul de lucruri. Lui trebuie să-i fie frică de referendum şi de întrebările care vor fi puse, nu neapărat la referendum, ci pe lângă”, a declarat Liviu Dragnea.
Întrebat dacă Executivul va modifica Legea referendumului pentru înfiinţarea unor secţii diferite pentru referendum şi alegeri, Dragnea a spus: „Nu am auzit-o pe doamna prim-ministru că are de gând să facă aşa ceva şi sigur nu se va modifica Legea referendumului prin ordonanţă”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri