Liviu Dragnea, mesaj de atenționare pentru Viorica Dăncilă

Data actualizării: Data publicării:
dancila dragnea cex - ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Presiune asupra premierului Viorica Dăncilă, în legătură cu restructurarea Guvernului. Președintele PSD, Liviu Dragnea, nu e mulţumit de calea pe care Viorica Dăncilă a ales-o, pentru schimbarea unor miniştri. Spune că e pregătit de un vot în Parlament. Vorbim de portofoiile Justiţiei, Fondurilor Europene şi de la Românii de Pretutindeni.

Şefa Guvernului af fi ezitat să restructureze Guvernul în Parlament, temându-se că Puterea nu mai are voturile necesare. Liderul PSD o contrazice însă.

Liviu Dragnea, preşedinele PSD: I-am prezentat dnei prim-ministru care e majoritatea în Parlament. Oricum, după ziua de ieri, când Iohannis a spus ceea ce bănuiam cu toții, că nu e de acord cu ținuta unora, nu era timp pentru a se rezolva procedurile parlamentare pentru a venit la vot astăzi. A rămas ca dna prim ministru să se gândească de sărbători daca vine în Parlament sau continuă cu interimatul încă 45 de zile.

Pe de altă parte, într-o altă discuţie, Liviu Dragnea a răbufnit: le-a cerut jurnaliştilor să nu-l mai întrebe pe el despre deciziile premierului, ci să întrebe la Guvern:

Liviu Dragnea, preşedinele PSD: Vă rog să întrebați Guvernul care este foarte prolific la puncte de vedere. Este foarte clar, așa e în Constituție, orice întrebare începând de acum înainte o puneți la Guvern. La purtătorul de cuvânt al Guvernului, la prim-ministru.

Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretele de numire în funcție pentru miniștii interimari Ana Birchall (la Justiție), Eugen Teodorovici (la Fonduri Europene) și Radu Oprea (la Ministerul pentru Românii de pretudindeni). De asemenea, el a luat act de demisiile miniștrilor Tudorel Toader, Rovana Plumb și Natalia Intotero.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri