Liviu Dragnea: Sunt un proeuropean convins și foarte dedicat unui parteneriat mai intens cu SUA

Data publicării:
eu dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat sâmbătă, la Reşiţa, că este proeuropean convins şi foarte dedicat unui parteneriat mult mai intens cu SUA, însă în toate aceste parteneriate nu trebuie uitat de către politicienii români să fie patrioţi. Tocmai de aceea, el a subliniat că de la viitorii eurodeputaţi ai PSD se aşteaptă să aibă ca obiectiv major interesele României și să nu „pârască” țara.


„Eu sunt un proeuropean convins. N-o spun nici ca să mă auziți dvs, nici ca să mă audă alții, nici nu mă interesează. Cred foarte mult însă, sunt foarte dedicat unui parteneriat mult mai intens cu Statele Unite decât îl avem acum. Dar, stimați colegi, în toate aceste parteneriate, în toate aceste structuri, organizaţii din care facem parte, nu trebuie să uităm un lucru: trebuie să fim patrioţi români!”, a declarat Liviu Dragnea, în deschiderea Conferinţei judeţene de alegeri a PSD Caraş-Severin. 

Liderul PSD a vorbit și despre alegerile europarlamentare făcând distincție între PSD și restul formațiunilor politice. În opinia lui, numai europarlamentarii PSD ar putea reprezenta cu adevărat interesele României în Parlamentul European și le-a trasat un cod de conduită. Printre sarcini - să aducă României mai multe fonduri europene:

„Viitorii parlamentari ai PSD trebuie să aibă un obiectiv major - România şi interesele României. Nu să meargă acolo şi să înjure România, să critice România, să pârască România şi să mintă despre România. Să se gândească că toți europarlamentarii din celelalte țări merg să-și apere interesele țării respective, merg să muncească să aducă mai multe fonduri europene în țară. Asta trebuie să facă europarlamentarii noștri! Și românii trebuie să hotărască ce vom face la aceste alegeri. Vor să trimitem acolo nişte găşti, nişte grupuri de interese care nu vor mișca un deget pentru România sau un grup de europarlamentari care să se bată pentru ţara lor? Asta este marea alegere care trebuie făcută la alegerile europarlamentare. Și pentru asta trebuie să exemplificăm în detaliu, trebuie să dăm toate informațiile cetățenilor români, ca să știe", a punctat liderul PSD.

Citiți și:  Dragnea, nou atac la Iohannis: „Ce suflet să ai, să blochezi bugetul României?”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri