Sari la conținut

Liviu Pop: Am venit politic în Guvern, voi pleca politic atunci când CEx-ul va decide

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, spune că va pleca de la Ministerul Educației dacă aşa va decide Comitetul Executiv Naţional al PSD. Aceasta, în condițiile în care numele senatorului Ecaterina Andronescu este vehiculat pentru acest minister, în viitorul Cabinet.

liviu pop agerpres_10015843

Foto: Agerpres

CEx-ul va decide. Nu sunt în Guvernul României pe persoană fizică. Am venit politic, voi pleca politic atunci când CEx-ul va decide. Nu am nicio emoţie din punctul ăsta de vedere. Important este ca programul de guvernare să continue pe zona de educaţie aşa cum ne-am angajat în faţa electoratului”, a spus Liviu Pop, potrivit News.ro.Odată cu desemnarea Vioricăi Dăncilă pentru postul de premier, au apărut în spaţiul public speculaţii privind componenţa noului Executiv, care ar urma în primul rând că-i excludă pe miniştrii care şi-au exprimat explicit susţinerea faţă de Mihai Tudose sau au fost consideraţi apropiaţi ai acestuia - Felix Stroe, Marius Nica, Mircea Titus Dobre, Lucian Romaşcanu - dar şi a altora, printre care Florian Bodog sau Liviu Pop, care ar putea fi înlocuit de Ecaterina Andronescu.

Întrebat dacă schimbarea sa din funcţie nu va avea ca rezultat chiar blocarea măsurilor din Educaţie, Pop a subliniat că programul de guvernare este foarte bun, dar poate fi îmbunătăţit.

Avem un program de guvernare foarte bun, dar sunt convins că poate fi îmbunătăţit. O să avem şi formulă de îmbunătăţire către următorul Guvern. Eu am spus, nu au votat cetăţenii în decembrie Liviu Pop la Ministerul Educaţiei. Au votat un program de guvernare”, a mai spus Pop.