Loteria arestării preventive. Senatorii PSD nu s-au hotărât dacă vor vota cererea DNA în cazul lui Dan Șova

Data publicării:
dan sova - 5669778-Mediafax Foto-Octav Ganea

Unii dintre senatorii PSD spun că nu sunt convinşi de probele aduse de procurori în cazul lui Dan Şova.

„Există un comentariu neoficial, până vom audia în plen raportul Comisiei Juridice, că întregul dosar al lui Şova este o făcătură...Dacă voi simţi că nu sunt corecte problemele puse în dosar la momentul acesta, voi vota în consecinţă”, spune Belacurencu Trifon, senator PSD.

Alţii se feresc să spună oficial că nu sunt de acord cu arestarea preventivă. Lasă însă de înţeles că cercetarea în cazul lui Dan Şova se poate face şi cu acesta în libertate.

„Cred că Justiţia nu este împiedicată în niciun fel de votul din Parlament, în sensul că poate continua parcursul normal, cercetarea, trimiterea în judecată”, apreciază Nicolae Mohanu, senator PSD.

Sunt şi senatori nemulţumiţi de hotărârea politică a partidului de a vota toate cererile procurorilor. Ei spun că fiecare ar trebui să decidă după propria conştiinţă.

„Ba unii mai şi vorbesc că vor transparenţă, să se vadă, dacă aşa spune şeful de partid înseamnă că trebuie să ne aliniem toţi să votăm, să nu obstrucţionăm Justiţia. Nu mi se pare deloc normal”, susține Viorel Arcaş, senator PSD.

Doar că şeful de partid, Victor Ponta, a uitat până şi el de decizia pe care a luat-o împreună cu ceilalţi lideri PSD.

Pe langă cazul lui Dan Şova, senatorii trebuie să ia o hotărâre asemănătoare şi în cazul fostului ministru Darius Vîlcov.

Între timp, unii dintre senatorii social-democraţi par nemulţumiţi de valul de anchete şi arestări ale DNA.

Să întelegem că s-a greşit cu acel Cod Penal asumat al domnului Predoiu, iar juriştii noştri să vină cu propuneri prin care, fără jenă că vor ţipa unele ambasade sau vor ţipa unii deontologi apropiaţi de fosta putere... şi să o spunem extrem de clar că avem nevoie de legi care să facă dreptate şi nu răzbunare”, spune Georgică Severin, senator PSD.

Şedinţa de vot final în care s-ar putea lua o decizie în cazul Dan Şova este programată mâine la ora 17.00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri