Ludovic Orban: AEP să înceteze boicotarea referendumului din 26 mai

Data publicării:
orban ludovic inquam
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ludovic Orban îi transmite şefului Autorităţii Electorale Permanente (AEP), printr-o scrisoare deschisă, să „înceteze de îndată boicotarea Referendumului convocat de Preşedintele României”. Preşedintele PNL mai acuză că AEP acţionează la ordinele lui Liviu Dragnea.

Vă solicit să încetați de îndată boicotarea Referendumului convocat de Președintele României, Klaus Iohannis, odată cu alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai, și să asigurați imediat exercitarea funcțiilor și atribuțiilor Autorității Electorale Permanente prevăzute de lege pentru informarea și încurajarea participării cetățenilor la vot”, se arată în scrisoarea lui Ludovic Orban.

Mai mult, preşedintele PNL spune că AEP şi alte instituţii ale statului „boicotează” referendumul, iar „autorităţile responsabile de buna organizare a votului din 26 mai sunt folosite pentru a împiedica exprimarea votului de către cetăţeni, la ordinul unui condamnat penal definitiv pentru fraudă electorală, Liviu Dragnea”, mai spune Orban. 

În finalul scrisorii, Ludovic Orban „somează” public AEP să dispună „realizarea în regim de urgență a unei campanii mass-media de informare a cetățenilor privind Referendumul convocat de Președintele României și să abandonați folosirea Autorității Electorale Permanente în tentativa PSD de fraudare a votului din 26 mai”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri