Ludovic Orban spune că are discuții cu demisionarii din Pro România: Își vor găsi locul în PNL. Cu câți parlamentari se aleg liberalii

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban declaratii de presa la guvern
Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Președintele PNL Ludovic Orban recunoaște că are discuții cu demisionarii din Pro România, afirmând, vineri, la Timișoara, că dacă aceștia își vor dori „își vor găsi locul în PNL”, potrivit Mediafax.

Întrebat într-o conferință de presă la Timișoara, dacă demisionarii din Pro România vor intra în PNL, premierul Ludovic Orban, care este și președinte PNL, a spus că recunoaște că „au fost deschise discuții”.

„Nu au bătut la ușa PNL, au fost decisivi în învestirea Guvernului pe care îl conduc. Am avut 7 parlamentari care au specificat, ei sunt mai de dreapta, nu sunt din fostul PSD. Dacă vă uitați, Sorin Cîmpeanu, Daniel Constantin, deputatul Mircea Banias, Daniel Florea sunt din zona social-liberală. Ei au făcut inițial Pro România, apoi a venit Ponta și și-a confiscat partidul. Am deschis discuții cu ei, recunosc, dacă ei vor veni alături de noi, mă bucur și își vor găsi locul în PNL”, a spus Orban.

De asemenea, întrebat dacă vor fi primiți și cei care au fost în PSD, Orban a spus că „important este să întărim sprijinul parlamentar”.

„Nu știu dacă a fost vreunul la PSD. Acuma important este să întărim sprijinul parlamentar cu niște oameni care au plecat de lângă PSD aproape imediat după alegerile din 2016”, a răspuns premierul.

Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu și alți 4 deputați au demisionat, joi, din Pro România, potrivit anunțului făcut de Daniel Constantin pe Facebook. El precizează că partidul condus de Victor Ponta și-a schimbat doctrina și idealurile.

Pe lângă cei șase parlamentari, alți 10 lideri locali au semnat demisia din partid.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri