Marcel Ciolacu a luat prânzul cu Olaf Scholz: „Un prieten şi un susţinător al aderării României la Schengen”

Data publicării:
Marcel Ciolacu a luat prânzul cu Olaf Scholz
Marcel Ciolacu a luat prânzul cu Olaf Scholz. Foto: X/Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, sâmbătă, că România are în cancelarul Germaniei Olaf Scholz un prieten şi un susţinător în aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen. Şeful Guvernului a postat, pe reţeaua socială X, câteva poze luând prânzul cu oficialul german.

„România are în cancelarul Germaniei un prieten şi un susţinător al aderării ţării noastre la spaţiul Schengen. Suntem încrezători că împreună cu Germania putem construi o Europă mai puternică, unită şi corectă”, a scris Marcel Ciolacu, sâmbătă pe reţeaua X, fostă Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Marcel Ciolacu s-a aflat vineri şi sâmbătă la Malaga, în Spania, pentru a participa la Congresul Socialiştilor Europeni.

Premierul a anunţat vineri seara că liderii social-democraţi din toată Europa au aprobat o rezoluţie în care este menţionat sprijinul pentru aderarea imediată a României la Spaţiul Schengen.

„Mai multă Europă presupune, de asemenea, protejarea şi consolidarea uneia dintre cele mai mari realizări ale Uniunii Europene: Acordul Schengen. De aceea, solicităm ca România şi Bulgaria să fie admise imediat în Spaţiul Schengen, deoarece ambele ţări îndeplinesc toate criteriile" - se precizează în textul rezoluţiei adoptate la reuniunea PES.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri