Marcel Ciolacu anunță două moțiuni simple împotriva miniștrilor Cîțu și Oros. Autoritățile locale au primit prea puțini bani, acuză PSD

Data actualizării: Data publicării:
Președintele PSD, Marcel Ciolacu:
Președintele PSD, Marcel Ciolacu: PSD are un avantaj în exit poll, chiar dacă ponderăm votul din diaspora. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat marți, după o ședință a conducerii PSD, că social democrații vor depune două moțiuni simple împotriva ministrului Finanțelor și al Agriculturii. De asemenea, Ciolacu susține că autoritățile locale vor rămâne fără bani la începutul verii, din cauză că nu au fost acoperite de guvern cheltuielile din timpul pandemiei. Cheltuielile totale ar fi de aproape 500 de milioane de lei, în timp ce guvernul ar fi alocat doar 17 milioane. PSD pregătește un amendament prin care să fie alocați banii necesari, a mai precizat Ciolacu.

„În acest moment, cheltuielile suportate de toate autoritățile locale din țară ajung la 500 de milioane. Banii primiți de la guvern pentru spitalele județene au fost de 17 milioane de lei. Nu e prima oară când spun, guvernul nu ține cont că lupta a fost dusă de administrațiile locale. Consiliile Județene și marile primării vor intra în colaps financiar. Nu vor mai exista bani nici pentru spitale și nici pentru protecția copilului. Au fost impuse prin Ordonanțele Militare o sumedenie de atribuții nesusținute financiar de guvern. De aceea, vom veni numai pe acest capitol, cel de sănătate, vom veni cu un amendament la rectificarea bugetară pe care am introdus-o în Parlament”, a declarat Marcel Ciolacu.

În Parlament urmează să fie depuse două moțiuni simple, una la Camera Deputaților și una la Senat, împotriva ministrilor Cîțu și Oros. Moțiunea împotriva ministrului Finanțelor are legătură cu siteul IMM Invest, în timp ce ministrului Agriculturii i se reproșează că nu a luat măsuri în ceea ce privește seceta și exportul de cereale.

„În ceea ce privește vestitul site al domnului Cîțu, acest a transformat ministerul într-o poștă. Siteul a fost copiat după IMM Invest al PSD din 2017, la fel cum domnul Orban a copiat programul de guvernare al PSD. Singura problemă e că l-a copiat prost. Băncile vor hotărâ cine va primi și cine nu credite. Fără un accept prealabil din parte băncii, degeaba accesezi situl domnului Cîțu. Același lucuru putea să îl facă și Poșta Română”, a declarat Ciolacu.

„O altă problemă ridicată de colegi este agricultura. Se știa că urmează o secetă și am hotărât o serie de întrebări către ministru. Dezastrul e clar, e compromisă producția agricolă și vrem să știm: De ce continuă exportul de cereale dacă România se va confrunta cu o penurie. Care e cantitatea de cereale exportată în starea de urgență. Care e cantitatea de cereale din rezervele României. Din câte știu e aceeași cantitate lăsată de PSD care ajunge o lună de zile. De ce nu au returant niciun leu pentru acciza la motorină. De ce guvernul a oprit programul de irigații al PSD prin care am crescut suprafața irigată. De ce au blocat la CCR legea prin care producătorii puteau să își amâne creditele”, a mai declarat președintele PSD, referitor la moțiunea simplă împotriva ministrului agriculturii.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pe câți bani cântă la nunți Irina Loghin, în 2024! Suma nu este deloc mică, de ce cere atât
Digi FM
Erika Isac și Delia, colaborarea anului în plan muzical. Piesa „Abracadabra” i-au cucerit pe fani: „Doamna...
Pro FM
Madonna, din nou singură la 65 de ani. Artista s-a despărțit de iubitul tinerel: „Lucrurile s-au stins între...
Film Now
Jane Fonda, fermecătoare la Festivalul de Film de la Cannes. După defilarea pe covorul roșu, actrița de 86 de...
Adevarul
Cum răspund ucrainenii noii legi a mobilizării: „Aș alege străinătatea, aș da mită. Viața mea este pe primul...
Newsweek
Maghiarii dau năvală să cumpere din România. „Până și produsele ungurești sunt mai ieftine la Arad"
Digi FM
A plecat din țară în urmă cu 20 de ani, iar acum vrea să se întoarcă acasă. Mesajul unei românce a devenit...
Digi World
Cât de nocive sunt pentru sănătate uscătoarele de rufe pe care le avem acasă. Avertismentul lansat de oamenii...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
A rupt tăcerea după 30 de ani. Sharon Stone a spus cine este producătorul care a sfătuit-o să întrețină...
UTV
(VIDEO) Travis Scott si iubitul lui Cher au fost implicati intr-o bataie la petrecerea de dupa Cannes 2024